~sernik z ricotty z karobem i borówkami~
Mimo że w Święta dużo się napiekłam i nagotowałam nic nie odciągnęło mnie dzisiaj od piekarnika :D Uwielbiam śniadaniowe serniczki :) Ten był bardzo delikatny za sprawą ricotty i oczywiście zawierał w sobie mój ulubiony do niej dodatek - karob <3
PRZEPIS /1 porcja/
~250g ricotty
~jajko
~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej
~czubata łyżka karobu Fresano
~cukier/stevia do smaku
~borówki (ok. 100g) lub inne owoce/dodatki
Mieszamy wszystkie składniki oprócz owoców i przelewamy masę serową do foremki. Na wierzchu układamy owoce lub inne wybrane dodatki. Pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Zostawiamy w uchylonym piekarniku na ok. 10 minut. Można upiec sernik poprzedniego dnia wieczorem i zostawić go na noc w piekarniku (będzie lepszy :)). Wtedy pieczemy ok. 30 minut, wyłączamy piekarnik i nie otwieramy drzwiczek. Smacznego! :)
Wypiekania nigdy dość, ale przede wszystkim karobu nigdy dość :D Zwłaszcza z ricottą i borówkami ;)
OdpowiedzUsuńale pychotka ;) daj kęsa xD
OdpowiedzUsuńgdybym takie cudowności potrafiła wypiekać, też bym je uwielbiała! :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam serniczki z ricotty, w ogóle ricottę :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie Ci wyszedł :D
z borówkami!? o jeju ty się masz zbyt dobrze! :)
OdpowiedzUsuńA po świętach zapachniało latem :)
OdpowiedzUsuńpiękniś z tego wypieku <3
OdpowiedzUsuńTeraz wszyscy Ci zazdroszczą tych borówek! :(
OdpowiedzUsuńA wypiekanie chyba nie może się znudzić :D
jak dobrze, że mam jeszcze woreczek borówek w zamrażarce :)
OdpowiedzUsuńW smaku musiało być obłędne! :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam tego połączenia dzięki Tobie i przepadłam, ten serniczek był na pewno przepyszny!
OdpowiedzUsuńŚniadaniowe serniczki to jedno z lepszych śniadań! Też je uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńByłoby mi miło gdybyś wpadła i do mnie ;)