~kaszka orkiszowa na budyniu waniliowym z karobową ricottą (ricotta + karob + słodzidło) ; herbata pomarańcza-czekolada~
Próbowaliście kiedyś połączenia ricotty i karobu? Jeśli nie - wielki błąd i jak najszybciej musicie spróbować! Ja po pierwszej łyżeczce odpłynęłam! Smak skojarzył mi się z czymś karmelowym, nugatowym...nie wiem jak go przybliżyć...no ale - obłęd, serioooo!
Piekliście już pierniczki? Jeśli szukacie przepisu na
aromatyczne ciasteczka, które od razu są miękkie i nie muszą leżakować - zapraszam
na chili&sugar (kliknij na zdjęcie). Pierniczki z przepisu Babci :) "Odziedziczyłam" Jej
zeszyt z przepisami, ale o tym więcej w poście :)
jak zdobędę karob od razu próbuję! już po wyglądzie mnie kusi :)
OdpowiedzUsuńPychotka! ;)
OdpowiedzUsuńW pierwszej chwili pomyślałam że to jakiś mus czekoladowy ♥a to proszę karob ;) ;) zastępuje nim lakao i przyznam że coraz bardziej mi smakuje ;)
OdpowiedzUsuńJa już Ci chyba kiedyś pisałam, ze kocham karob ze wszelkimi smarowidłami naturalnymi typu serek homo./ jogurt/ ricotta :D Pyyycha!
OdpowiedzUsuńNo a dziś też karob jadłam w kremie z tofu. Z przyprawą korzenną i sokiem z pomarańczy. Niebo! Myślę, ze by Ci taki krem zasmakował ;)
cały słój pyszności.... idę na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńja za pierniczki już za niedługo się zabieram :)
OdpowiedzUsuńaż mam ochotę lecieć do sklepu po ricottę i spróbować takiego połączenia :D
OdpowiedzUsuńjuż wiem czego zapominam zawsze kupić! karobu:) muszę to nadrobić!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie stare zeszyty z zapiskami przekazywanymi pokoleniowo :D sama je chomikuję i pilnuję coby nigdzie nie zginęły :D
OdpowiedzUsuńkarobowej ricotty nigdy never, ale czuję, że w najbliższych sklepach szybko ją wykupią po twojej zachęcie:D
OdpowiedzUsuńpierniczek z przepisu babci najlepszy:)
Ja nawet nigdy karobu nie próbowałam hahah :D
OdpowiedzUsuńJak tylko zdobędę karob koniecznie próbuję to połączenie :) Śniadanie pysznie wygląda w tym słoiczku :)
OdpowiedzUsuńNie pozostaje mi nic innego niż biec dziś po ricottę!
OdpowiedzUsuńTrzeba przyznać, że wygląda oryginalnie, tylko jeszcze należy zrobić testy smakowe ;)
OdpowiedzUsuńMam karob, mam ricottę, nie ma na co czekać! ;)
OdpowiedzUsuńMam karob i ricottę, nie ma na co czekać.
OdpowiedzUsuńJa właśnie zakończyłam piec piernik i pierniczki długodojrzewające :D Przepis chętnie przygarnę i wypróbuję jutro :) Pierników przecież nigdy za dużo :)
OdpowiedzUsuńA dzisiaj w sklepie karob tak na mnie patrzył wyczekująco... Muszę wrócić po niego do sklepu :)
OdpowiedzUsuńja ostatnio cały czas łączę karob z bieluchem ;) muszę sprawdzić czy z ricottą równie mi zasmakuje ;)
OdpowiedzUsuńWow! Wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuń