~ciasto marchewkowe z mąki kokosowej z twarożkiem cynamonowym i rodzynkami~
PRZEPIS /1 porcja/
~40g mąki kokosowej
~czubata łyżka mąki pszennej razowej
~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zapomniałam! :o)
~jajko
~100-150ml mleka sojowego
~cukier/stevia do posłodzenia, do smaku
~średnia marchewka starta na średnich oczkach tarki (ok. 90g)
Wymieszać mąki, dodać proszek i cukier/stevię i ponownie wymieszać. Dodać marchewkę, jajko i mleko, wymieszać. Przełożyć masę do kokilki i piec ok. 30-40 minut w 190*C. Ostudzić i przeciąć na pół.
~100-150 kremowego serka/mielonego twarożku
~cynamon
~cukier/stevia
~20g rodzynków
Twarożek wymieszać z cynamonem i dosłodzić do smaku. Posmarować nim jedną połowę ciasta, przykryć drugą połową i posmarować wierzch resztą twarożku. Posypać rodzynkami. Smacznego! :)
Musiało być genialne! Ciasto marchewkowe jest cudowne samo w sobie, a z mąką kokosową to już niebo! D
OdpowiedzUsuńnie rozumiem tych przepisow na jedną osobę? ja to jakbym juz piekla ciasto to cala blache zeby wszystkich wokolo mnie poczestować :D a nie tak egoistycznie :P
OdpowiedzUsuńkokos i marchewka, duet idealnie ze sobą zgrany! :)
OdpowiedzUsuńOch, cudownie wygląda, właśnie takiego ostatnio szukałam! Robię w przeciągu kilku dni, nie ma innej opcji! :3
OdpowiedzUsuńkurcze, nie pomyślałabym o takim jedno porcjowym cieście <3
OdpowiedzUsuńw pierwszej chwili myślałam, że to gofry, a tu takie cudo! :D
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym taki wypiek :) Prezentuje się bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności! Wygląda bardzo smakowicie i fajnie musiało smakować z twarożkiem... :)
OdpowiedzUsuńCudne, muszę zdobyć tę mąkę! :)
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis, muszę je zrobić! Brzmi bajecznie <3
OdpowiedzUsuńPołączenie marchwi i kokosu to chyba każdy kocha, łącznie ze mną <3
OdpowiedzUsuńkiedyś podobne ciacho jadłam, wspaniale smakuje! marchewka i kokos to jeden z moich ulubionych duetów :)
OdpowiedzUsuńchodzi za mną ciasto marchewkowe, ale w tak pysznej wersji na pewno go nie zrobię :<
OdpowiedzUsuńmogę porwać Twoje śniadanie? :)
ooooooo rany jak ono wygląda, jak z najlepszej cukierni, mam słabość do takich ciast ;))
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMarchewkowe ciacho ukradło moje serducho <3
OdpowiedzUsuńidelane z tymi rodzynkami <3
OdpowiedzUsuńJeju wyglada obłędnie! <3 piękny blog <3
OdpowiedzUsuńMozna podmienić mleko na krowie?
OdpowiedzUsuńMozna podmienić mleko na krowie lub migdałowe?
OdpowiedzUsuńNie jestem zwolenniczką krowiego mleka, ale jesli musisz to tak :) Lepiej z migdałowym :)
Usuń