~krem owsiano-jaglany z borówkami, domowym masłem z nerkowców i proszkiem maca~
PRZEPIS /1 porcja/
~30g kaszy jaglanej
~30g płatków owsianych
~1 1/2 szklanki płynu - mleko lub woda
~cukier/stevia do posłodzenia, do smaku
~szczypta soli
~1/2 łyżeczki proszku maca
Zagotowujemy mleko/wodę, dodajemy kaszę i płatki i gotujemy do momentu zgęstnienia, tj. dopóki cały płyn nie zostanie wchłonięty. Można to zrobić wieczorem, a dalej opisane czynności - rano*. Następnie miksujemy całość na gładką masę, dodajemy maca, sól oraz cukier/stevię i mieszamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
*Wtedy rano będzie trzeba dodać jeszcze trochę mleka/wody, ponieważ owsianko-jaglanka zgęstnieje przez noc i będzie się ją ciężko miksować.
jejuniu ale gęsty ! :o
OdpowiedzUsuńTo masło z nerkowców idealnie się rozpłynęło na kremie <3
OdpowiedzUsuńJa już zdecydowałam, ze chce tego śniadania mocno .-.
OdpowiedzUsuńmożna powiedzieć - krem idealny! uwielbiam i te owsiane i z jaglanej, więc nie mam wątpliwości, że smakował obłędnie :)
OdpowiedzUsuńIDEALNY. chyba długo nie widziałam aż tak cudownie gęstego kremu!
OdpowiedzUsuńJak dla mnie smaki idealne ;)
OdpowiedzUsuńMusze koniecznie spróbować masła z tych orzechów ;)
Jaki puchaty! Myśłałam, że dodałaś białko!
OdpowiedzUsuńco to jest ten proszek maca? na co on jest? po co go jesz?
OdpowiedzUsuńcudowna konsystencja ! i te borówki *.*
OdpowiedzUsuńta konsystencja tego kremu powala na kolana! *.*
OdpowiedzUsuńjaka obłędna konsystencja tego kremu... rewelacja!
OdpowiedzUsuńZdecydowałaś się na genialne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńPorywam przepis *.*
OdpowiedzUsuńsmacznie tu ... i te borówki <3
OdpowiedzUsuń