~zapiekane kokosowe* płatki ryżowe z granatem ; herbata pomarańcza-czekolada~
*z dodatkiem mąki kokosowej
Zaczynamy miesięczne praktyki...Dzisiaj się dowiem co i jak - czy będę w pierwszej czy drugiej zmianie i takie tam...Dam radę, przecież w wakacje byłam na stażu i przepracowałam miesiąc, a tam to dopiero było ciężko :)
PRZEPIS /1 porcja/
~60g płatków ryżowych Piątnica
~15g mąki kokosowej
~50g jogurtu naturalnego
~jajko
~cukier/stevia/ksylitol
~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~50g ziarenek granatu
Mieszamy płatki, mąkę, cukier/stevię/ksylitol i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy jogurt i jajko, mieszamy. Dodajemy ziarenka granatu i łączymy z masą. Przekładamy ciasto do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 35 minut w 190*C. Smacznego! :)
z granatem ten wypiek musiał być przepyszny ;)
OdpowiedzUsuńPo takim śniadaniu mam nadzieję, że praktyki ci nie straszne :)
OdpowiedzUsuńOstatnio zaprzyjaźniłam się z płatkami ryżowymi. A z piekarnika naklepiek smakują!
OdpowiedzUsuńDasz radę :)
OdpowiedzUsuńA w takiej formie pewnie z płatkami ryżowymi bym się zaprzyjaźniła :D
Pomyslowe. Zycze powodzenia :)
OdpowiedzUsuńwyrósł świetnie, ale najlepsza jest zawsze ta chrupiąca skórka z wierzchu, pod którą kryje się cała niespodzianka.. :))
OdpowiedzUsuńpowodzenia na praktykach!
O, nigdy nie pomyślałam żeby zapiec granat :D
OdpowiedzUsuńale Ci pięknie wyszły! takie chrupiące :)
OdpowiedzUsuńale cudne śniadanie! na dobry początek tygodnia :)
OdpowiedzUsuńCudowna zapiekanka. Za rzadko sobie serwuję takie. Zapisuję przepis! :)
OdpowiedzUsuńTen wypiek jest fantastyczny! Koniecznie muszę zapiec płatki ryżowe! Wspaniałe naczynko :)
OdpowiedzUsuńZgrałyśmy się dziś z tym granatem w środku :)
OdpowiedzUsuńzapiekanych jeszce nie jadłam :<
OdpowiedzUsuńpowodzenia tam! ;*
Wygląda apetycznie, skład też zachęca do zrobienia ;)
OdpowiedzUsuńod niedawna dopiero wzbogaciłam swoją kuchnie o płatki ryżowe, więc jeszcze dobrze się nie znamy, ale zapiekanka zdecydowanie pojawi sie na mojej liście ''do zrobienia'' ;)
OdpowiedzUsuń