poniedziałek, 24 listopada 2014

.813. ryżowe! do piekarnika!

~zapiekane kokosowe* płatki ryżowe z granatem ; herbata pomarańcza-czekolada~
*z dodatkiem mąki kokosowej



Zaczynamy miesięczne praktyki...Dzisiaj się dowiem co i jak - czy będę w pierwszej czy drugiej zmianie i takie tam...Dam radę, przecież w wakacje byłam na stażu i przepracowałam miesiąc, a tam to dopiero było ciężko :)

PRZEPIS /1 porcja/
~60g płatków ryżowych Piątnica
~15g mąki kokosowej
~50g jogurtu naturalnego
~jajko
~cukier/stevia/ksylitol
~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~50g ziarenek granatu

Mieszamy płatki, mąkę, cukier/stevię/ksylitol i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy jogurt i jajko, mieszamy. Dodajemy ziarenka granatu i łączymy z masą. Przekładamy ciasto do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 35 minut w 190*C. Smacznego! :)

15 komentarzy:

  1. z granatem ten wypiek musiał być przepyszny ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po takim śniadaniu mam nadzieję, że praktyki ci nie straszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio zaprzyjaźniłam się z płatkami ryżowymi. A z piekarnika naklepiek smakują!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dasz radę :)
    A w takiej formie pewnie z płatkami ryżowymi bym się zaprzyjaźniła :D

    OdpowiedzUsuń
  5. wyrósł świetnie, ale najlepsza jest zawsze ta chrupiąca skórka z wierzchu, pod którą kryje się cała niespodzianka.. :))
    powodzenia na praktykach!

    OdpowiedzUsuń
  6. O, nigdy nie pomyślałam żeby zapiec granat :D

    OdpowiedzUsuń
  7. ale Ci pięknie wyszły! takie chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale cudne śniadanie! na dobry początek tygodnia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Cudowna zapiekanka. Za rzadko sobie serwuję takie. Zapisuję przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ten wypiek jest fantastyczny! Koniecznie muszę zapiec płatki ryżowe! Wspaniałe naczynko :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zgrałyśmy się dziś z tym granatem w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  12. zapiekanych jeszce nie jadłam :<
    powodzenia tam! ;*

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda apetycznie, skład też zachęca do zrobienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. od niedawna dopiero wzbogaciłam swoją kuchnie o płatki ryżowe, więc jeszcze dobrze się nie znamy, ale zapiekanka zdecydowanie pojawi sie na mojej liście ''do zrobienia'' ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)