piątek, 7 listopada 2014

.796. otulające

~kasza manna na mleku sojowym waniliowym z proszkiem maca, cynamonem i domowymi powidłami ; kawa malibu~



Proste i rozgrzewające śniadanie. Tylko tego potrzebowałam tego ranka po nieprzespanej nocy...
Proszek maca jem już drugi raz i coraz bardziej mi smakuje! A dodatkowo ma całą masę wartości odżywczych! :) Możecie kupić proszek np. TUTAJ

PRZEPIS /1 porcja/
~60g kaszy manny
~1 1/2 szklanki płynu (mleko, woda)
~cukier/stevia do smaku
~łyżeczka proszku maca

Zagotowujemy mleko/wodę i ciągle mieszając wsypujemy kaszę. Gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy cukier/stevię do smaku oraz proszek maca i mieszamy. Smacznego! :)

18 komentarzy:

  1. faktycznie wygląda bardzo otulająco, zjadłabym taką miseczkę kaszy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam ten proszek :)
    I kusisz tymi powidłami!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo żałuję, ze maca absolutnie mi nie podeszła smakiem, bo zdrowa jak nie wiem, a przyjemności z jedzenia żadnej.
    Za to powidła śliwkowe i cynamon to ogromna przyjemność :)

    OdpowiedzUsuń
  4. konsystencja kaszy wyszła Ci idealna ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kawa malibu? brzmi fantastico :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Otulające w sam raz na pluchę za oknem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czasem nic więcej nie potrzeba o poranku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. U mnie również otulająca kasza manna :) Tak prosto i smacznie :) Smakuś :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak jakieś śniadanie ma taką delikatną konsystencję, wręcz piankową, to jak na nie patrzę mam czasami wrażenie, że działa to na mnie uspokajająco - tak, wiem, dziwne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. domowe powidła wygrywają ze wszystkimi :)

    OdpowiedzUsuń
  11. manna i powidła i nic więcej nie potrzeba! :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię takie gęste owsianki/kasze/kaszki na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciepła, gęsta, kremowa... lepiej być nie mogło :)

    OdpowiedzUsuń
  14. takie śniadanie to ja rozumiem :)

    OdpowiedzUsuń
  15. maca mogłabym praktycznie cały czas dodawać do śniadania i jak widać warto, bo i zdrowiej jest i smaczniej dzięki niemu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)