poniedziałek, 10 listopada 2014

.799. po długiej przerwie powracają

~płatki jaglane z puree dyniowym, granatem i Nutellą ; zielona herbata jaśminowa~


Niedawno ponownie kupiłam płatki jaglane. Nie jadłam ich całe wieki! Cudownie było przypomnieć sobie ten delikatny smak... ;) Jednak nie powinnam była się sugerować instrukcjami na opakowaniu i ugotować je po swojemu, bo jednak wolę bardziej gęste :)
P.S. Ten kto śledzi blogowy instagram już wie, że upiekłam dyniowy sernik...przepis będzie w niedzielę na chili&sugar, wypatrujcie! :)
P.S2. Jeśli macie do mnie pytania możecie zadać je na ask.fm (klik)

19 komentarzy:

  1. a na pierwszy rzut oka myślałam, że to kaszka kukurydziana ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. a u mnie płatki jaglane leżą w półce, czas na ich reaktywację! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. moja mam sama ostatnio dla siebie kupiła te płatki i tak jak ja jest zachwycona ich delikatnością, bardzo je lubimy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie słoneczne <3 ! Super!
    Jestem tak nieogarnięta, ze nie wiedziałam, że masz instagrama - koniecznie dodaję do obserwowanych bo super zdjęcia :D !

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też zawsze muszę gotować wszelkiego rodzaju płatki po swojemu, choć nie powiem te jaglane są naprawdę chłonne :P
    Genialny kolor mają od tej dyni :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię płatki jaglane ale tylko zmieszane z innymi bo mają dość charakterystyczny smak :) choć myślę, że akurat z dynią może bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  7. O właśnie, czekam na przepis na serniczek! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja nigdy nie sugeruję się przepisem z opakowania, grunt to znaleźć swój własny sposób na każdy produkt :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jest nutella, jest śniadanie :D
    muszę dorwaźć te płatki, kuszą mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pomysłowe!! Zjadłabym takie śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  11. Solo jadłam je raz i coś dziwnego w nich było. Dobre, ale jakby się rozpadły tworząc taką dziwną zupę. Smak fajny, ale ze względu na konsystencję dodawałam je do owsianki, albo po prostu wybieram kaszę jaglaną :] Dyniową wersję chętnie bym spróbowała. No a dynia z nutellą zdecydowanie się lubią :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaglanych nigdy nie próbowałam, w Twojej wersji dyniowej wyglądają kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  13. płatków jaglanych nie jadłam i w sumie nawet nie wiem czy chciałabym spróbować, chyba mnie nie ciągnie ;p za to ciągnie mnie do połączenia dyni z nutellą :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Jakie kolory! Takie śniadanie to już nimi poprawi humor, a przyda się w tą pogodę.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)