~płatki jaglane z puree dyniowym, granatem i Nutellą ; zielona herbata jaśminowa~
Niedawno ponownie kupiłam płatki jaglane. Nie jadłam ich całe wieki! Cudownie było przypomnieć sobie ten delikatny smak... ;) Jednak nie powinnam była się sugerować instrukcjami na opakowaniu i ugotować je po swojemu, bo jednak wolę bardziej gęste :)
P.S. Ten kto śledzi blogowy instagram już wie, że upiekłam dyniowy sernik...przepis będzie w niedzielę na chili&sugar, wypatrujcie! :)
P.S2. Jeśli macie do mnie pytania możecie zadać je na ask.fm (klik)
a na pierwszy rzut oka myślałam, że to kaszka kukurydziana ;)
OdpowiedzUsuńa u mnie płatki jaglane leżą w półce, czas na ich reaktywację! :)
OdpowiedzUsuńmoja mam sama ostatnio dla siebie kupiła te płatki i tak jak ja jest zachwycona ich delikatnością, bardzo je lubimy :)
OdpowiedzUsuńJakie słoneczne <3 ! Super!
OdpowiedzUsuńJestem tak nieogarnięta, ze nie wiedziałam, że masz instagrama - koniecznie dodaję do obserwowanych bo super zdjęcia :D !
Ja też zawsze muszę gotować wszelkiego rodzaju płatki po swojemu, choć nie powiem te jaglane są naprawdę chłonne :P
OdpowiedzUsuńGenialny kolor mają od tej dyni :D
Lubię płatki jaglane ale tylko zmieszane z innymi bo mają dość charakterystyczny smak :) choć myślę, że akurat z dynią może bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńO właśnie, czekam na przepis na serniczek! :)
OdpowiedzUsuńale intensywny kolorek :)
OdpowiedzUsuńJa nigdy nie sugeruję się przepisem z opakowania, grunt to znaleźć swój własny sposób na każdy produkt :)
OdpowiedzUsuńjest nutella, jest śniadanie :D
OdpowiedzUsuńmuszę dorwaźć te płatki, kuszą mnie :)
Pomysłowe!! Zjadłabym takie śniadanko!
OdpowiedzUsuń<3 cud malina
OdpowiedzUsuńWyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńSolo jadłam je raz i coś dziwnego w nich było. Dobre, ale jakby się rozpadły tworząc taką dziwną zupę. Smak fajny, ale ze względu na konsystencję dodawałam je do owsianki, albo po prostu wybieram kaszę jaglaną :] Dyniową wersję chętnie bym spróbowała. No a dynia z nutellą zdecydowanie się lubią :)
OdpowiedzUsuńkolory jak z bajki ;)
OdpowiedzUsuńJaglanych nigdy nie próbowałam, w Twojej wersji dyniowej wyglądają kusząco :)
OdpowiedzUsuńpłatków jaglanych nie jadłam i w sumie nawet nie wiem czy chciałabym spróbować, chyba mnie nie ciągnie ;p za to ciągnie mnie do połączenia dyni z nutellą :D
OdpowiedzUsuńten kolor <3
OdpowiedzUsuńJakie kolory! Takie śniadanie to już nimi poprawi humor, a przyda się w tą pogodę.
OdpowiedzUsuń