~budyń dyniowy z gorzką czekoladą~
PRZEPIS /1 porcja śniadaniowa lub 2 deserowe/
~350ml mleka (u mnie roślinne)
~125ml wody
~100g puree z dyni
~15g mąki z tapioki Fresano
~czubata łyżka mąki pszennej
~cukier/stevia do smaku
~starta gorzka czekolada do podania lub inne ulubione dodatki
Wymieszać mleko i wodę, odlać ok. 1/3 szklanki. Do pozostałego płynu dodać puree i zagotować. Następnie dodać cukier/stevię. W 1/3 szklanki odlanego płynu rozmieszać mąkę z tapioki i mąkę pszenną. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało wyłączyć palnik i ciągle mieszając wlać zawartość szklanki, ponownie włączyć palnik i gotować jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
ta lekko już roztopiona czekolada wygląda nieziemsko!
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńCo za kolor! :D
OdpowiedzUsuńAle to musialo byc pyyyyyszne!
OdpowiedzUsuńale apetyczne zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuńJego wizualna strona bardzo mi się podoba, ciekawa jestem smaku, ale skoro jest dyniowy to na pewno nie zawodzi :)
OdpowiedzUsuńKupiłaś mnie tą budynią ;D
OdpowiedzUsuńObłęd dla podniebienia! Ta czekolada *.*
OdpowiedzUsuńAle wyszedł jednolity! Bez żadnych grudek! Jestem pod wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńpiąteczka, bo u mnie też była dzisiaj dynia! :)
OdpowiedzUsuńidealny budyń! ma taki piękny kolor i jak widać jest gładki, do tego podałaś go tak jak lubię najbardziej - z rozpuszczającą się czekoladą <3
OdpowiedzUsuńczy ja już mówiłam, że uwielbiam takie dyniowe słodkości! świetny budyń :)
OdpowiedzUsuńwowoowowowo! *.*
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na przepis na bezglutenowy chleb bez mąki:)
ooo.. dyniowy budyń.. kurka, ciekawe to! :)
OdpowiedzUsuńdrugi raz użyję tego słowa: zajedyniobioza:D zapisuję! (nazwę przeuroczą również:3)
OdpowiedzUsuńNic dodać nic ująć! :)
OdpowiedzUsuńNo i nazwa cudowna!