piątek, 27 lutego 2015

.905. krem z gryki

~jabłkowy* krem gryczany w słoiku po maśle z orzechów włoskich~
*kasza gryczana niepalona gotowana z jabłkiem 

24 komentarze:

  1. Kurczę tyle osòb teraz przygotowuje tą kaszę niepaloną. Na jej plus jest to, że wystarczy ją na noc namoczyć, ale obawiam się czy tak przygotowana kasza nie podrażni układu pokarmowego. Czytałam gdzieś, żeby na to uważać. Miałaś jakieś przygody w związku z tym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj akurat kasza jest ugotowana, ale surową gryczankę również jadłam :) Niepaloną kaszę można spokojnie jeść na surowo, nie będzie żadnych szkód dla organizmu - wręcz przeciwnie - nie "zabijamy" temperaturą właściwości kaszy :)

      Usuń
    2. Uff to muszę spróbować czym prędzej!

      Usuń
  2. Wspaniale wykorzystany słoik. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie kremy i do tego jeszcze masełko orzechowe <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam masło z włoskich, musze ukrecic :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne połączenie smakowe! A w słoiku po maśle i to z orzechów włoskich, to dopiero musiał być smak!

    OdpowiedzUsuń
  6. I kolejne słoiczkowe śniadanie. W końcu ze słoika smakuje o wiele lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem taka ciekawa masła z orzechów włoskich! Wiem, że na pewni jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie jadłam takiego masła, ale pewnie by mi zasmakowało, kocham włoskie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak gładko wygląda ten krem :D
    Się zgrałyśmy z tym kończeniem słoików :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Tyle ostatnio widuję tych pysznych słoiczkowych owsianek, aż żałuję, że nie mam żadnych słoiczków do kończenia!:D

    OdpowiedzUsuń
  11. Masło z orzechów włoskich? Zazdroszczę! *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. to masło musiało świetnie smakować - muszę też je zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. kolejny słoik wyczyszczony doskonale! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam krem z tej kaszy na przygotowanej wcześniej kawie :) Do tego banan i orzechy włoskie <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)