Kurczę tyle osòb teraz przygotowuje tą kaszę niepaloną. Na jej plus jest to, że wystarczy ją na noc namoczyć, ale obawiam się czy tak przygotowana kasza nie podrażni układu pokarmowego. Czytałam gdzieś, żeby na to uważać. Miałaś jakieś przygody w związku z tym?
Tutaj akurat kasza jest ugotowana, ale surową gryczankę również jadłam :) Niepaloną kaszę można spokojnie jeść na surowo, nie będzie żadnych szkód dla organizmu - wręcz przeciwnie - nie "zabijamy" temperaturą właściwości kaszy :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :) Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim. Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)
Kurczę tyle osòb teraz przygotowuje tą kaszę niepaloną. Na jej plus jest to, że wystarczy ją na noc namoczyć, ale obawiam się czy tak przygotowana kasza nie podrażni układu pokarmowego. Czytałam gdzieś, żeby na to uważać. Miałaś jakieś przygody w związku z tym?
OdpowiedzUsuńTutaj akurat kasza jest ugotowana, ale surową gryczankę również jadłam :) Niepaloną kaszę można spokojnie jeść na surowo, nie będzie żadnych szkód dla organizmu - wręcz przeciwnie - nie "zabijamy" temperaturą właściwości kaszy :)
UsuńUff to muszę spróbować czym prędzej!
Usuńnajlepszy :)))
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona konsystencja :)
OdpowiedzUsuńWspaniale wykorzystany słoik. :)
OdpowiedzUsuńLubię takie kremy i do tego jeszcze masełko orzechowe <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło z włoskich, musze ukrecic :D
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie smakowe! A w słoiku po maśle i to z orzechów włoskich, to dopiero musiał być smak!
OdpowiedzUsuńI kolejne słoiczkowe śniadanie. W końcu ze słoika smakuje o wiele lepiej! :)
OdpowiedzUsuńprosto, a jak pysznie :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńTak, bardzo na tak! :)
OdpowiedzUsuńJestem taka ciekawa masła z orzechów włoskich! Wiem, że na pewni jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego masła, ale pewnie by mi zasmakowało, kocham włoskie ;)
OdpowiedzUsuńPo prostu cudo :)
OdpowiedzUsuńJak gładko wygląda ten krem :D
OdpowiedzUsuńSię zgrałyśmy z tym kończeniem słoików :D
Tyle ostatnio widuję tych pysznych słoiczkowych owsianek, aż żałuję, że nie mam żadnych słoiczków do kończenia!:D
OdpowiedzUsuńkrem gryczany *~* muszę go zrobić:)
OdpowiedzUsuńMasło z orzechów włoskich? Zazdroszczę! *.*
OdpowiedzUsuńprzepyszny!
OdpowiedzUsuńto masło musiało świetnie smakować - muszę też je zrobić ;)
OdpowiedzUsuńkolejny słoik wyczyszczony doskonale! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krem z tej kaszy na przygotowanej wcześniej kawie :) Do tego banan i orzechy włoskie <3
OdpowiedzUsuń