niedziela, 4 maja 2014

Recenzja #.17 - miodowa lawenda (anielskieprzysmaki.pl)


Co mówi producent : Miód wielokwiatowy pozyskiwany jest z letnich kwiatów, kwitnących w czerwcu i lipcu. Ma żółtą barwę, po skrystalizowaniu przybiera kolor jasnobrunatny. Jest bardzo słodki. Właściwości miodu wielokwiatowego wykorzystuje się przy takich dolegliwościach jak: anemia, zmęczenie, zapalenie gardła, przeziębienie. Miód wielokwiatowy pomocny jest w leczeniu chorób serca, regulacji ciśnienia oraz alergii. Miód wielokwiatowy dodaje człowiekowi energii. Lawenda działa uspokajająco. Posiada właściwości antyseptyczne i bakteriobójcze. Miód z lawenda można dodawać do naleśników, kanapek, sałatek itp.

Skład : miód wielokwiatowy, cukier, kwiat lawendy, syrop lawendowy


Wartości odżywcze w 100g:
BRAK DANYCH

Moja opinia : Zacznę może od zalet :) Miód jest bardzo dobry! W zapachu co prawda nie czuć lawendy, ale w smaku jest ona bardzo wyczuwalna. Lawenda z miodem tworzy bardzo ciekawe połączenie smakowe i muszę przyznać, że mi posmakowało. Miód jest rzadki, lejący, bardzo słodki. Nawet gdy długo stoi w szafce nie krystalizuje się. Smakowy miód to fajna alternatywa dla "zwykłego" i jeśli ktoś lubi nowości warto go spróbować :) Teraz wada, jedna jedyna, no ale jest... Mianowicie dodatek cukru w składzie, czego nie rozumiem. Albo miód, albo cukier. Szczerze mówiąc na smaku przez to nie traci, ale gdyby był to czysty miód wartości odżywcze byłyby większe.


Ocena : 4/6
Kaloryczność 100g : brak danych
Cena : produkt otrzymany w ramach współpracy //11,03 zł
Zakupione w : produkt otrzymany w ramach współpracy // anielskieprzysmaki.pl



Na Anielskich Przysmakach trwa promocja na konfitury!!!

6 komentarzy:

  1. Fakt, cukier psuje wartość miodu, dlatego nie prawdziwy miód nie krystalizuje się. Ale brzmi bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cukier w miodzie? dziwactwo.. ale poza tym połączenie miodu i lawendy mi się marzy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z cukrem...ble!

    OdpowiedzUsuń
  4. a może cukier był dodany do lawendy w jakimś celu a potem przemieszano to z miodem i stąd jego obecność w składzie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mysle, ze byl dodany po to, zeby zrobic z lawendy syrop, zeby wyciagnac z niej soki tak samo, jak zawsze babcie czy dziadkowie robia sok malinowy czy cos innego:)

      Usuń
  5. Cukier znajduje się w syropie z lawendy, stąd jego obecność w naszym słoiczku :)
    Pozdrawiamy i smacznego!
    www.fimaro.pl
    https://www.facebook.com/Fimaro

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)