~pieczona owsianka z jagodami podana z masłem migdałowym~
Wczoraj miałam taaaaaaką ochotę na małe wybieganie, ale jak na ironie po wyjściu z domu zaczęło strasznie padać...Wróciłam, przeczekałam 40 minut i wyszłam z domu. Przez jakieś 15 minut było okej, ale potem znów zaczęło lać, jednak nie zawróciłam i biegłam dalej. Szczerze to nie zbyt dobrze mi się biegało, ale... :) Przynajmniej na drugi raz będę wiedzieć, że bieganie w deszczu to jednak nie to. I obym nie zachorowała :x
PRZEPIS /1 porcja/
~6 łyżek płatków owsianych
~2 czubate łyżki otrębów
~40g jogurtu naturalnego + 40g mleka sojowego
~jajko
~cukier/stevia do smaku
~60-70g drobnych owoców (mrożonych nie rozmrażamy)
~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~szczypta soli
Rozgrzewamy piekarnik do 190*C. W jednej misce mieszamy płatki, otręby, cukier/stevię, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mieszamy jogurt, mleko i jajko. Dodajemy do tej mieszanki suche składniki i łączymy wszystko. Na koniec dodajemy owoce, jeszcze raz mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 35 minut.
cudowna ta twoja owsianka! dziś sama podobnie poranek zaczynam :) a masło na niej wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńrobię identycznie od dawna, także rzeczywiście potwierdzam że idealna :D
OdpowiedzUsuńostatnio mam ogromną ochotę na jagody! wygląda przesmacznie! :)
OdpowiedzUsuńa ja właśnie wolę biegać w deszczu niż podczas upału, to też ma swój urok.
OdpowiedzUsuńWygrzej się :) owsianka idealna :)
OdpowiedzUsuńnie robiłam jeszcze pieczonej z dodatkiem jogurtu, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńoj faktycznie obys zdrowa byla! :) w deszczu sie slabo biega ;/ a taka pieczona owsianka z masłem migdałowym.. no wyglada na ta idealna ;)
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie jadłam pieczonej owsianki i na pewno skorzystam z Twojego przepisu! :)
OdpowiedzUsuńpieczona owsianka chyba bardziej podbiła moje serce od tej tradycyjnej! :)
OdpowiedzUsuńz jagodami a pewno była nieziemska!
Lubię piec owsianki, ale nie lubię na nie czekać... :)
OdpowiedzUsuńsmakowita, a jaka konsystencja mozna to zrobic w formie placka na cala blache?
OdpowiedzUsuńa jakie masz maslo orzechowe? jakie polecasz
Można, ale trzeba sporo zwiększyć składniki. Mam domowe masło :)
Usuńno takie ladne to maslo i tak myslalam ze domowe, a jaki przepis? na maslo
Usuńhttp://www.chiliandsugar.blogspot.com/2013/07/maso-migdaowe.html
Usuńdzieki, kocham maslo orzechowe :D
Usuńmigdalowe tez pokocham :P
UsuńNajbardziej fotogeniczna pieczona owsianka jaką kiedykolwiek widziałam!
OdpowiedzUsuńłoo, ale magia :D
OdpowiedzUsuńNo No , przeszłaś samą siebie ; * Po prostu wygląda obłędnie, a jeszcze pewnie bardziej smakuje, mam ochotę zrobić takie cudeńko : *Zapraszam : http://spelniaj-swoje-marzenia.blogspot.com/ Pozdrawiam ; )
OdpowiedzUsuńWyszla naprawe super i swietny przepis na piecozna , ktory zapisalam bo jest zdecydowanie tego wart <3
OdpowiedzUsuńCudownie wyrosła! Chyba właśnie taka będzie moja pierwsza pieczona owsianka :)
OdpowiedzUsuńOhoho ale wypiek! Miejmy nadzieję że pogoda się unormuje !!
OdpowiedzUsuńkolor jest niesamowity!
OdpowiedzUsuńwow wygląda jak wymyślny deser :)
OdpowiedzUsuńale dawno nie robiłam pieczonej wersji owsianki! ojacie, dzięki za przypomnienie. Twoja wersja wygląda idealnie i wierzę na słowo, że tak też smakuje! w takich smakach nie może być inaczej :)
OdpowiedzUsuń