~kokosowy* gotowany sernik podany z powidłami z mirabelki~
*z dodatkiem mąki kokosowej i wiórków kokosowych
PRZEPIS /1 porcja/
~300g mielonego twarogu
~70ml mleka sojowego
~15g budyniu śmietankowego/waniliowego
~25g mąki kokosowej
~2 łyżki wiórków kokosowych
~jajko
~cukier/stevia do smaku
W garnuszku wymieszać ser i mleko, gotować na małym ogniu aż masa zrzednie. Budyń rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej, lekko zwiększyć ognień i gotować do zgęstnienia i otrzymania "budyniowej" konsystencji. Wyłączyć palnik, dodać mąkę kokosową, wiórki kokosowe i cukier/stevię, wymieszać. Przełożyć do miseczki i jeść na ciepło z ulubionymi dodatkami lub po ostudzeniu wstawić na noc lodówki, a rano przełozyć z miseczki na talerz.
Wygląda bardzo kremowo!
OdpowiedzUsuńjak on delikatnie wygląda! *.*
OdpowiedzUsuńkokosowy tak subtelnie i lekko wygląda, musi być najlepszy! :)
OdpowiedzUsuńWygląda OBŁĘDNIE na 3 zdjęciu ;-) Błagam o przepis
OdpowiedzUsuńgotowany sernik... brzmi bardzo zachęcająco! :)
OdpowiedzUsuńhttp://fitdevangel.blogspot.com/
idealnie wygląda, podeślesz mi przepis? Bo zrobiłabym sobie taki bardzo chętnie!
OdpowiedzUsuńale kremowo wygląda! *.*
OdpowiedzUsuńale piękna konsystencja!
OdpowiedzUsuńw takiej formie prezentuje się cudnie :)
OdpowiedzUsuńJesli kokosowy to poprosze porcje dla mnie :D
OdpowiedzUsuńJaki cudowny!
OdpowiedzUsuńŚliczny i świetnie podany! Wygląda tak piankowo : )
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie:) i w dodatku kokosowy! PYCHA:)
OdpowiedzUsuńNiesamowity! Tak podanego gotowanego jeszcze nie widziałam :)
OdpowiedzUsuńWygląda niezwykle delikatnie i tak lekko ;)
OdpowiedzUsuńAle cudowna konsystencja! Chyba też muszę zrobić jakiś seniczek.. O rety, a miałam przeciez nie tykać nabiału!
OdpowiedzUsuńMniam, taki to bym zjadła... :)
OdpowiedzUsuńJaki delikatny *.*
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie! (i zgaduję, że też tak smakuje)
OdpowiedzUsuńjaki puszek !
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo delikatnie.
OdpowiedzUsuń