Mmm, podwójnie miodowe śniadanie :)
PRZEPIS /1 porcja/
~50g tapioki
~30g miodu cynamonowego
~20g nerkowców
~czubata łyżeczka miodu kakaowego
~białko
Tapiokę zalać ok. 3/4 szklanki wody i zostawić w lodówce przez noc. Jeśli nie wchłonie całej wody rano odlać. Połączyć ją z miodem cynamonowym i ubitym na sztywną pianę białkiem. Orzechy posiekać i połączyć z miodem kakaowym. Tapiokę przełożyć do naczynka do zapiekania, posypać orzechami wymieszanymi z miodem kakaowym, włożyć do piernika rozgrzanego do 200*C i piec ok. 30-35 minut. Po około 10-15 minutach przykryłam wierzch folią aluminiową, żeby orzechy się nie spiekły. Smacznego!
Chorowanie, chorowanie...Dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, całe szczęście. Wczorajszy dzień cały przespałam/przeleżałam w łóżku...Dzisiaj może już z niego wyjdę :D
A tak dba o mnie mama i babcia, czyli mama przynosi mi czekoladę, którą zjadam całą na raz :x, a babcia daje mi najlepszy sok malinowy na świecie :) A potem zamiast z bólu gardła, umieram z przesłodzenia :D Ale z dwojga złego to lepsze :P
ileee miodu... rozpływam się *_*
OdpowiedzUsuńPrześlicznie to wygląda : ) Mniam : *
OdpowiedzUsuńZapraszam : http://vizualny-swiat.blogspot.com/ Pozdrawiam : )
O tak umieranie z przesłodzenia jest lepsze :D
OdpowiedzUsuńNie ma takiej siły, żeby mnie zmusiła do zjedzenia śniadania, jeśli wstaję później niż o dziesiątej (a o tej godzinie wstaję tylko w niedzielę:p), wtedy od razu jadłabym obiad;d
OdpowiedzUsuńSuflet z tapioki! Kolejna rewelacyjna potrawa do wpisania na listę do zrobienia!
OdpowiedzUsuńTej czekolady nie da się nie zjeść całej od razu, naprawdę ;) Zdrowia życzę!
Śniadanie w sam raz dla takiej maniaczki miodowej, jak ja :)
OdpowiedzUsuńŚliczny kubeczek.
ta milka jest przepyszna *.*! dzisiaj jadłam tą bąbelkową z białą czekoladą i była równie pyyyszna!
OdpowiedzUsuńAleż miodowo, jak słodko :D
OdpowiedzUsuńDobrze, ze już się czujesz lepiej. Wniosek taki, ze sen leczy. No i czekolada również :)
Ciekawi mnie ta czekolada<3
OdpowiedzUsuńŚwietne są te Twoje przepisy z tapioki :) Będę na pewno wykorzystywać!;) Zdrówka życzę!
OdpowiedzUsuńkuruj się!
OdpowiedzUsuńa taki suflecik to bym zjadła, naprawdę!
super pomysł z sufletem! jednak dziś nie tapioka a te nerkowce najbardziej mnie kuszą *-* uwielbiam!
OdpowiedzUsuńzdrowiej szybko :*