środa, 21 sierpnia 2013

.391. reese's w wersji pieczonej i owsianej

~pieczona owsianka a'la czekoladka Reese's - z karobem, nadziana masłem orzechowym~ 



Dawno temu owsiankę w tym stylu zobaczyłam tutaj. Postanowiłam zrobić swoją wersję. Jak wrażenia? Czekoladek Reese's nigdy nie jadłam (i bardzo nad tym ubolewam... :c), ale owsianka w tej wersji jest genialna! Najlepsze z tego wszystkiego jest masło orzechowe wypływające ze środka... *.* Poezja! Polecam! Polecam! Polecam! :)

PRZEPIS /1 porcja/
~60g płatków owsianych
~szklanka płynu (mleko lub woda - użyłam wody)
~2 łyżeczki karobu*
~opcjonalnie coś do posłodzenia
~1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
~czubata! łyżka masła orzechowego

W garnuszku zagotować mleko / wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucić płatki i gotować do momentu aż wchłoną cały płyn. Opcjonalnie posłodzić. Dodać karob, proszek do pieczenia i wymieszać. Do formy żaroodpornej wyłożyć połowę owsianki, na środek położyć masło orzechowe i przykryć pozostałą owsianą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piec ok. 30 minut. Smacznego!
*zamiast karobu można użyć kakao

39 komentarzy:

  1. Ha, a ja właśnie jadłam te czekoladki! :)
    Ale to musiało być o niebo lepsze!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie proste a takie genialne! po wyjeździe na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj smakowały smakowały :) Owsianka genialna, MUSZĘ wypróbować ! To masło <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Rewelacyjny pomysł :D I na pewno smaczny :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo, jak dobrze, że zdecydowałaś się w końcu zrobić tę owsiankę, bo teraz i my możemy! :D obłędnie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeżeli tak bardzo polecasz nie pozostaję nic innego jak tego spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  7. koniecznie muszę zrobić!!!! *_____*

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam reese's - kupilaś mnie tym śniadaniem. Drukuję przepis i dołączam do listy 'MUST DO' ♥

    OdpowiedzUsuń
  9. To wypływające ze środka masło orzechowe wygląda bajecznie, koniecznie muszę zapisać przepis i zrobić w najbliższym czasie

    OdpowiedzUsuń
  10. jestem w niebie! uwielbiam reese's, są najsmaczniejsze na świecie, więc ta owsianka jest dla mnie spełnieniem marzeń

    OdpowiedzUsuń
  11. genialna! na pewno zrobię *-*

    OdpowiedzUsuń
  12. będzie na 100%, już od dawna chciałam ją zrobić właśnie z przepisu, który podlinkowałaś :) na pewno pyszna, z tym masełkiem *-*

    OdpowiedzUsuń
  13. Boska! <3 Muszę ją zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam to orzechowe nadzienie. Wszelkich wypieków! <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Czegoś takiego właśnie szukałam... Muszę spróbować! :)

    Zapraszam.

    OdpowiedzUsuń
  16. Najchętniej zrobiłabym od razy z przepisu na 2 porcje :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Z Reese's najbardziej lubie te male kulki masla orzechowego zamkniete w czekoladzie. Wieksze wersje jakos do mnie nie trafiaja. Twoje desero-sniadanie bardzo mi sie podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja też ich nigdy wcześniej nie jadłam, ale jeśli smakują jak Twoje dzisiejsze śniadanie, to jestem nawet skłonna spróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  19. wyobrażam sobie ten boski smak!! <3
    ale kuszące!

    OdpowiedzUsuń
  20. Bardzo Ci zadzdroszczę takich śniadań! Wszystko wygląda bardzo smacznie <3

    OdpowiedzUsuń
  21. Na tą pogodę za oknem, to idealna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Omamuniu, jak to wygląda niesamowicie! *-*

    OdpowiedzUsuń
  23. Uwielbiam te ciasteczka :D Zgrałyśmy się dziś z pieczona owsianką ;p

    OdpowiedzUsuń
  24. Cudownie wygląda! I pewnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  25. o jeny, ale to musi byc pyszne ;) na bank to zrobię

    OdpowiedzUsuń
  26. Chcę to! Rozpływające się masło orzechowe to jest to co lubię najbardziej w takich wypiekach :3

    OdpowiedzUsuń
  27. Reese's też nigdy nie próbowałam, ale to owsianka aż się prosi o zrobienie<3

    OdpowiedzUsuń
  28. Masło orzechowe zamieniam na kokosowe i robię <3

    OdpowiedzUsuń
  29. mniam! już wiem,co jutro zjem na deser:)

    OdpowiedzUsuń
  30. ja tam za reese's nie szaleje, bo nie lubię masła orzechowego, ale takie interpretowanie innych przepisów, to bardzo lubię! szczególnie przepadam za twoim gotowaniem, serio, i super 'stylizujesz' potrawy :)

    OdpowiedzUsuń
  31. w życiu nie jadłam tych czekoladek, ale ta owsianka z tym masłem wygląda bajecznie :D jak nic przepis zapamiętuję i robię :D

    OdpowiedzUsuń
  32. Wow, jestem pod wrażeniem! Zapisuję sobie to! :) A karob można zastąpić kakao (bo to chyba podobne?) czy raczej nie?

    OdpowiedzUsuń
  33. O Jezu, jak to wygląda :O Co chwilę wracam do zdjęć i wyobrażam sobie smak tego płynnego masła :D

    OdpowiedzUsuń
  34. jesteś genialna! kocham te słodycze i nigdy nie wpadłam na to,by zrobic je w takiej wersji! Zgapiam niedługo na śniadanko!:)

    OdpowiedzUsuń
  35. *_* uwielbiam Twoje wypieki mistrzu <3333333

    OdpowiedzUsuń
  36. TAK proste *-*lecz jakie genialne (!!!) ;) :D <3 płynne masło orzechowe w ,,ciastku owsianym,, bajka ....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)