sobota, 31 sierpnia 2013

.401. lepka, słodka i chrupiąca pralina migdałowa

~kakaowy pudding z kaszy manny z praliną klonowo-migdałową~ 


Wyjeżdżam na weekend. Bardzo spontaniczny wyjazd ;) Nie wiem czy jutro dodam śniadanie. Na razie zostawiam Was z przepisem na migdałowa pralinę. Jak w tytule - lepka, słodka i chrupiąca! Możecie użyć innych ulubionych orzechów, świetnie sprawdzą się również włoskie czy pecany ;)

PRZEPIS /1 porcja/
~2 łyżki ulubionych orzechów
~3 łyżeczki syropu klonowego
~opcj. szczypta soli

Orzechy posiekać, wsypać na patelnie i podprażyć. Następnie wlać syrop klonowy i ciągle mieszając smażyć na małym ogniu jedynie do momentu aż wszystkie kawałki orzechów będą oblepione syropem. Podawać jako dodatek. Smacznego! 

26 komentarzy:

  1. Naprawdę wygląda jak taka duuuża pralina! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować tej praliny. Brzmi bardzo słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Orzechy + syrop klonowy - przecież nie ma opcji, żeby to nie było pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chcę to! Zrobisz mi, prooszę? Uwielbiam orzechy w miodzie, a co dopiero w syropie klonowym ♥ Wykorzystam Twój pomysł do poobiedniego deseru :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmm, cudowne te migdały :) Ale jeśli twarde, to podziękuję (mam coś metalowego na zębach ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Eeee ja też i jakoś wcinam orzeszki :3

      Usuń
  6. pralinki zawsze pyszne!
    miłego wyjazdu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Udanego wyjazdu ;D Świetny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja to bym zjadła taką pralinę zrobiła z nerkowców, bo te najbardziej uwielbiam, ale nie wiem czy by pasowało ;p w sumie z migdałów czy włoskich też kusząca :)
    udanego weekendu :*

    OdpowiedzUsuń
  9. udanego wyjazdu, a pudding to bym Ci zabrała :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Hm ja bym zrobiła chyba z orzechów włoskich (moja miłość) :D
    Udanego wyjazdu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. awww, zatopiłabym się w tej 'pralinie' *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. pysznie wyglądają te orzechy :) udanego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jest naprawdę... idealny :) To połączenie smaków to musi być niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  14. mmm! wyglada jak wykwintny deser z restauracji :) miłego wyjazdu!
    http://to-wlasnie-one.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda świetnie!!:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  16. Jacie *_* Chyba potrzebuję cukru, mogę przyjechać na takie cudo? :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Zdecydowanie moje smaki <3 Udanego wyjazdu życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. wygląda przecudowanie, narobiłaś mi ochoty na coś takiego (i to o tej porze!) :)

    OdpowiedzUsuń
  19. To baw się dobrze. Te spontaniczne są zazwyczaj najlepsze :D
    Orzechy z miodem smakują bezbłędnie, a z klonowym to musi być obłęd!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)