~cynamonowy krem jaglany przekładany karmelizowanym rabarbarem ; razowa grzanka z Nutellą~
leniuchujemy. zrobiłam sobie dziś wolne od szkoły (thanks mamo :*). doszłam do wniosku, że wolę ponudzić się w domu, niż w szkole c: no, bo jaki sens w spaniu, oglądaniu
korzystając z wolnego czasu postaram się też dokończyć zakładkę 'przepisy' ;)
PRZEPIS /1 porcja/
~5-6 łyżek kaszy jaglanej
~1,5 szklanki płynu (u mnie woda)
~stevia / cukier / coś innego do posłodzenia
~1,5 szklanki płynu (u mnie woda)
~stevia / cukier / coś innego do posłodzenia
~3/4 łyżeczki cynamonu
~2 łodygi rabarbaru
~2 łyżki cukru trzcinowego
~2 łyżki wody
Kaszę opłukać na sitku pod zimną wodą. Mleko / wodę
zagotować w garnuszku i wsypać kaszę, gotować dopóki nie wchłonie całego płynu,
dodać cynamon, posłodzić i wymieszać. Przełożyć do naczynia i zostawić na noc w
temp. pokojowej. Rano po prostu zblendować / zmiksować :) Rabarbar umyć i
pokroić. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę cukru i 2 łyżki wody, wrzucić rabarbar i
przysypać drugą łyżką cukru, smażyć dopóki nie zmięknie i nie zacznie się
rozpadać. W naczyniu układać warstawmi kaszę i karmelizowany rabarbar.
Ale pychaa *-*
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam tak wlasnie spedzone dni :D
Czekam na zakladke :)
Haha! Dokładnie tak! Mam w szkole to samo, dlatego również zrobiłam sobie wolne:) A ten krem, jak go robisz? Wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńpo ugotowaniu kaszy zblendowałam ją :)
UsuńCzyli absolutnie żadnej filozofii, koniecznie muszę spróbować:)
UsuńKrem - cudo :) Na pewno smakował genialnie.
OdpowiedzUsuńMamy rozumieją! Ja też wolę już nudzić się w domu. A oglądasz PLL? :> Nowe odcinki?
nie oglądam, ale może zacznę? :)
UsuńJa oglądam! :D Uwielbiam <3 Właśnie obejrzałam najnowszy ;)
UsuńJa też już wolę zostać w domu. U mnie to nawet zbytnio się nami nie interesują. Byłam wczoraj to skończyłam ucieczką z połowy lekcji.
OdpowiedzUsuńKusi mnie ten krem od dawna. Czas go znów zrobić. :)
A weź, wyjdź mi z tymi pysznościami, bo robię się głodna, mimo że dopiero co zjadłam śniadanie :c A karmelizowanego rabarbaru MUSZĘ spróbowac, może jeszcze dzisiaj? :D
OdpowiedzUsuńJakie pyszności!:)
OdpowiedzUsuńAleż mi się podoba ten krem, ładnie podany, gęsty.. i kromeczka! <3
OdpowiedzUsuńLeniuchujesz w domu?
A leniuchuj!;d
ooo, to czekam na zakładkę i w pierwszej kolejności poproszę przepis na to cudeńko dzisiejsze ;)
OdpowiedzUsuńszkoła nie ma już sensu, zgadzam się :D a nauczyciele muszą sobie pracować, haha :D
OdpowiedzUsuńwłaśnie pomyślałam, że nazwa Twojego bloga jest mega adekwatna do Twoich śniadań. nie może jej już zmienić! za bardzo pasuje :)
a właśnie, bo mam pytanie, bo ja jak zwykle nie ogarniam... jak zrobić taki odnośnik, jak Ty masz, do swojego drugiego bloga? :c
OdpowiedzUsuńukład -> dodaj gadżet -> lista blogów -> dodaj do listy. gotowe :) jak ci wyskoczy okienko 'dodaj do swojej listy blogów' to w pierwszą rubrykę wpisujesz adres tego bloga i klikasz 'dodaj'.
UsuńDziękuję :)
Usuńja też lubię się nudzić w domu. ;P
OdpowiedzUsuńpyszny musiał być ten krem. :D
Kremik musiał być pyszny :) Do tego cynamonowy, to już na pewno by mi smakował :D
OdpowiedzUsuńKrem pobija wszystko :) ten pucharek nadaje fajny efekt :D
OdpowiedzUsuńJak robisz taki kremik.!? :P
OdpowiedzUsuń5-6 łyżek kaszy jaglanej
Usuń1,5 szklanki płynu (u mnie woda, jakoś nie lubię kaszy na mleku...)
coś do posłodzenia
kasze wiesz jak się gotuje, nie? poradzisz sobie :D
co do rabarbaru to wykorzystałam 2 łodygi, 2 łyżki cukru i 2 łyżki wody. rabarbar umyłam i pokroiłam. na patelni rozpuściłam 1 łyżkę cukru i 2 łyżki wody, wrzuciłam rabarbar i przysypałam drugą łyżką cukru, smazyłam dopóki nie zmiękł i nie zaczął się rozpadać.
Krem jest cu-do-wny! :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak pyszny deser, a nie śniadanie ;P
OdpowiedzUsuńMam pytanie.
OdpowiedzUsuńZalogowałam się na bloglovin i dodałam wszystkie obserwowane. Ale czy to oznacza, że mój blog też się już automatycznie tam znajduje i będzie można mnie obserwować?
jeśli przy rejestracji podałaś jego adres i go zarejestrowałaś to chyba tak. nie wiem... nie pamiętam.
UsuńAle kremowy! Cuuudo! :)
OdpowiedzUsuńale obłędna konsystencja *_*
OdpowiedzUsuńjak pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńAle Ci dobrze z tym wolnym dniem ;]
OdpowiedzUsuńZjadłabym taki mus tylko zastąpiła czymś ten rabarbar :>
Haha ja to do szkoły chodzę metodą tzn. raza: raz jestem raz mnie nie ma :D
OdpowiedzUsuńJak pięknie podaaane !!
Ten rabarbar na górze wygląda super ^^
OdpowiedzUsuńA krem jaglany to jedna z tych rzeczy, do których się nie mogę zabrać :p
kolejny krem jaki dziś widzę i kolejny raz napiszę, że lubię wszelkiego rodzaju wytwory o kremowej konsystencji :D
OdpowiedzUsuńP.S. cały dzień zajadam się dziś Twoim ciastem jogurtowo rabarbarowym :) jest pyszne, wilgotne, ale lekkie a takie lubię najbardziej ;) i bardzo ładnie pachnie budyniem waniliowym, teraz zacznę go chyba wszędzie dodawać ;p
ten krem wygląda obłędnie- coś pysznego !
OdpowiedzUsuńja wiernie chodzę do szkoły, jeszcze nie leniuchuję ;p
A ja bymz jadła teraz stos grzanek z nutellą i o dziwo, masłem orzechowym... A nic z tego nie posiadam teraz w swoich zapasach:D
OdpowiedzUsuńoo jak robisz taki krem - blendujesz ugotowaną kaszę? :)
OdpowiedzUsuńtak :)
Usuń