~placki z płatków owsianych podane z karmelizowanym w maśle i miodzie rabarbarem i truskawkami~
placek + karmelizowany rabarbar + truskawka = plackowa kanapka! :D
po raz pierwszy zamiast mielić płatki owsiane na mąkę, zalałam je wieczorem wodą, a rano dodałam pozostałe składniki i usmażyłam. chyba tak będę robić już zawsze! owsianka z patelni! <3
~~~~
30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader, a co za tym idzie - widgetu obserwatorów. Aby dalej być na bierząco z moimi postami zachęcam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin
Wystarczy, że zarejestrujecie się na bloglovin.com i klikniecie na button powyżej. Na swoje konto w bloglovin możecie przenieść też jednym kliknięciem wszystkie inne obserwowane witryny z blogspot'u. Jest to świetne rozwiązanie!
Pycha! Bardzo lubię takie placki. Ja zawsze robię na jogurcie.
OdpowiedzUsuńale świetne placki, a ta kanapka pobija wszystkiee! :D
OdpowiedzUsuńtakie placki wyglądają przepysznie! idealnie przyrumienione, mmm... :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na miniKONKURS: http://kuchcikola.blogspot.com/2013/06/pierwsze-urodziny-bloga-mini-torcik-z.html
Mniamm, takie placki są o wiele lepsze :)
OdpowiedzUsuńPyszności! I jeszcze te dodatki w postaci truskawek i rabarbaru, mm...
OdpowiedzUsuńTaką kanapeczką bym nie pogardziła, serio :D Szczególnie z rabarbarem ♥
OdpowiedzUsuńKarmelizowany rabarbar musiał smakować obłędnie *.*
OdpowiedzUsuńTym skarmelizowanym rabarbarem mnie zachęciłaś w sto procentach, ech słodkości!:)
OdpowiedzUsuńrabarbar i truskawki to jedno z TYCH połączeń, tak jak masło orzechowe z bananem :)
OdpowiedzUsuńJa poproszę takie kanapki! :D
OdpowiedzUsuńdaj przepisss;)
OdpowiedzUsuńplacki:
Usuń6 łyżek płatków owsianych
1 łyżka otrąb [u mnie pszenne]
1 łyżka proszku budyniowego/ mąki
1/2 szkl mleka
1/2 łyżeczki proszku do piecz.
jajko
Płatki i otręby zagotować wieczorem na mleku, po ostygnięciu przykryć i wstawić do lodówki. Rano dodać pozostałe składniki, wymieszać i formować placki, smażyć.
Karmelizowany rabarbar:
1 długa laska rabarbaru
łyżeczka masła
syrop klonowy do odpowiedniej konsystencji - czyli tyle, żeby rabarbar nie przywarł do patelni
Rozpuszczam masło na patelni, wrzucam rabarbar i wlewam syrop. Trzymam na małym ogniu od czasu do czasu mieszając - mi zajęło to tyle czasu, ile smażenie placków :)
podejrzewam, że same placki smakują neutralnie, trochę tak bez smaku?
Usuńe? smakują jak placki z płatków owsianych...głównie to smak płatków jest wyczuwalny, bo stanowią one główny składnik.
Usuńpysznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńgenialne dodatki :) ostatnio wolę placki owsiane od tych z mąki, zarówno z owocami na śniadanie jak i na wytrawnie na obiad :)
OdpowiedzUsuńaaaa cieszę się, że zainspirowałam <3
OdpowiedzUsuńowsianka z patelni - doobreee, chyba zacznę je tak nazywać ;>
O rany, ale bomba pomysl! Musialy tak super chrupac :) no i juz o karmelizowanych owocach nie musze wspominac... ;p
OdpowiedzUsuńten rabarbar musiał być cudowny :)
OdpowiedzUsuńnie tak dawno też robiłam takie z płatków owsianych... cudeńka smakowe! <3
OdpowiedzUsuńKolejne owsiane placki *.* Ależ mam na nie ochotę. Zaraz wyjdzie, że zjem takie cuda na obiad :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają i ten rabarbarowy mus <3
OdpowiedzUsuńA rany, bomba te placki! :D
OdpowiedzUsuńDobry pomysł z tym niemieleniem, muszę spróbować : )
OdpowiedzUsuńmniam, jakie to musi być pyszne *-* z płatków owsianych można wszystko wyczarować ;D
OdpowiedzUsuńmuszę i ja spróbować placków z całymi płatkami :) plackowa kanapka wygląda uroczo ;p
OdpowiedzUsuńŚwietne placki, pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńu mnie dziś też owsiane ale z borówkami :)
OdpowiedzUsuńu mnie tez dziś owsiane placuszki ale z borówkami . Kocham je nawet mogłabym je jeść codziennie bo są takie pyszne
OdpowiedzUsuńOj tak tak wyczuwam rewelacyjnie rozpoczęty poranek !
OdpowiedzUsuńŚwietne placuszki
OdpowiedzUsuń