środa, 5 czerwca 2013

.314.

~żytnie gofry z indykiem smażonym z jabłkiem, polane syropem klonowym~ 


przepis od Mariana ;)


ask.fm / instagram


~~~~
 30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader, a co za tym idzie - widgetu obserwatorów. Aby dalej być na bierząco z moimi postami zachęcam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin

Follow on Bloglovin

Wystarczy, że zarejestrujecie się na bloglovin.com i klikniecie na button powyżej. Na swoje konto w bloglovin możecie przenieść też jednym kliknięciem wszystkie inne obserwowane witryny z blogspot'u. Jest to świetne rozwiązanie! 

34 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie! Muszę kiedyś wykorzystać

    OdpowiedzUsuń
  2. i znowu mnie kuszą no :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej wersji gofrów jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  4. zastanawiałam się, skąd znam te gofry... no tak! wersja indyk 'n' waffles też mi się podoba. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawie to wygląda, trzeba spróbować. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. heeej! jesteś moją dzisiejszą inspiracją na obiad :* :D

    OdpowiedzUsuń
  7. odważne połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. W takiej wersji gofrów nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Patrząc na te zdjęcia już wiem co dziś zjem na obiad :) Uwielbiam połączenie kurczaka z jabłkami :)

    OdpowiedzUsuń
  10. też zapisałam do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  11. FAjne, ostatnio coraz bardziej lubię połączenia mięsa i owoców ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ha! :D
    Prezentują się rewelacyjnie ^^

    OdpowiedzUsuń
  13. Gofry na wypasie. :D
    Indyk z jabłkiem i syropem klonowym już sam w sobie brzmi zachęcająco. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. I kolejna kusi tymi goframi :P Intrygujące połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. ALE ŻE GOFRY?! Z INDYKIEM?! Definitywnie oszalałaś!

    OdpowiedzUsuń
  16. A ja się zastanawiałam, co za Marian:p
    Buzię otworzyłam ze zdumienia, albo z głodu... Ze zdumienia i z łakomstwa, o!

    OdpowiedzUsuń
  17. gofry na wytrawnie? Brzmi kusząco :>

    OdpowiedzUsuń
  18. Wow! Zaskakujesz mnie :) Zaserwuję sobie takie na obiad jak najszybciej!

    OdpowiedzUsuń
  19. Gofry z indykiem! Pomysłowo :)

    OdpowiedzUsuń
  20. mmm z indyczkiem, zazwyczaj jadam z kurczakiem ale ta wersja wygląda bardzo kusząco, szczególnie z tym jabłuszkiem !1 poza tym gofry zawsze będą pycha <3

    OdpowiedzUsuń
  21. Ni to na wytrawnie, ni na słodko. :) Poproszę!

    OdpowiedzUsuń
  22. śniadanie z pompą jednym słowem!:D

    OdpowiedzUsuń
  23. właśnie tak myślałam, że już gdzieś je widziałam :D
    pyszności <3

    OdpowiedzUsuń
  24. Kuszą mnie od dawna i zwlekam, ale po Twoim apetycznym zdjęciu nie będę dłużej czekać. Sprawię je sobie jutro:D

    OdpowiedzUsuń
  25. Na słodko i mięcho to mooże bym się skusiła:p

    OdpowiedzUsuń
  26. wyczarowuję ci właśnie przepis na moje dzisiejsze placuchy:

    placki:
    6 łyżek płatków owsianych
    1 łyżka otrąb [u mnie pszenne]
    1 łyżka proszku budyniowego/ mąki
    1/2 szkl mleka
    1/2 łyżeczki proszku do piecz.
    jajko

    Płatki i otręby zagotować wieczorem na mleku, po ostygnięciu przykryć i wstawić do lodówki. Rano dodać pozostałe składniki, wymieszać i formować placki, smażyć.

    Karmelizowany rabarbar:
    1 długa laska rabarbaru
    łyżeczka masła
    syrop klonowy do odpowiedniej konsystencji - czyli tyle, żeby rabarbar nie przywarł do patelni

    Rozpuszczam masło na patelni, wrzucam rabarbar i wlewam syrop. Trzymam na małym ogniu od czasu do czasu mieszając - mi zajęło to tyle czasu, ile smażenie placków :)

    OdpowiedzUsuń
  27. jeszcze o takim polączeniu nie słyszałam :)
    pozdrawiam i zapraszam :)
    obserwuję moze i Ty zechcesz zaobserwować :)

    OdpowiedzUsuń
  28. o jejka, ale to musiało być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  29. Ale sie indyk wysuszyl.;( chyba malo go potraktowalas tluszczem... nie powinien byc taki szorstki.:;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ojej :( anonimy zawsze wiedzą lepiej ile oleju dałam! ...

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)