~pudding z budyniu waniliowego podany z czereśniami~
PRZEPIS /1 porcja/
~opakowanie budyniowego o smaku waniliowym (40g)
~500ml mleka
~cukier wg. zaleceń producenta
~150g czereśni
Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko przestudzić. Miseczkę wyłożyć fiolą spożywczą i przelać do niej budyń. Gdy całkiem ostygnie włożyć na noc do lodówki.
Jak wyjąć pudding? Do miseczki przyłóż talerz i odwróć wszystko o 180*, pudding ładnie wyskoczy na talerzyk :) Teraz tylko zdejmij folię i udekoruj czereśniami. Smacznego!
~~~~
30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader, a co za tym idzie - widgetu obserwatorów. Aby dalej być na bierząco z moimi postami zachęcam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin
Wystarczy, że zarejestrujecie się na bloglovin.com i klikniecie na button powyżej. Na swoje konto w bloglovin możecie przenieść też jednym kliknięciem wszystkie inne obserwowane witryny z blogspot'u. Jest to świetne rozwiązanie!
Koniecznie do zrobienia! <3 Wygląda jak panna cotta.
OdpowiedzUsuńZ budyniu jeszcze nie robiłam. Ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuńwygląda przepięknie, budyń waniliowy-mój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńWyjdź mi z takimi przysmakami skoro się nie dzielisz! :c
OdpowiedzUsuńczyli flan, w Hiszpanii coś takiego jedzą na deser :D i ja poproszę!
OdpowiedzUsuńA ja zazdroszczę czereśni. Stęskniłam się za nimi. :)
OdpowiedzUsuńhttp://zdrowoiwesolo.blogspot.com/2013/06/136.html#comment-form
OdpowiedzUsuń'Koleżanka' Paulina chyba zapomniała podlinkować źródła przepisu...uważaj na nią ona się lubi inspirować innymi, niekoniecznie o tym wspominając.
akurat podlinkowała ;) ale dzięki ;)
UsuńWygląda po prostu jak z bajki!:)
OdpowiedzUsuńPudding ze zwykłego budyniu? Zdecydowanie idealny na letnie podwieczorki :D
OdpowiedzUsuńkurcze takie zimne śniadanko idealne na teraz :D
OdpowiedzUsuńJeden z moich ulubionych deserów z dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńteż się chyba niedługo skuszę na pudding :D
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny. Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńPodaję maila: wika22@gmail.com
Ale mi narobiłaś smaka na czereśnie :d Chyba idę do sklepu!
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie i mam nadzieję, że też tak smakował :P
OdpowiedzUsuńnie ma to jak budyń, fajnie ten pudding wygląda ;)
OdpowiedzUsuńTeż chcę czereśnie ! :<
OdpowiedzUsuńCzemu nie wpadłam na pomysł z puddingiem z budyniu ?! Przecież uwielbiam jak zastyga i tworzy się kożuszek <3
Puddingi z budyniu są przepyszne! :D
OdpowiedzUsuńW pierwszej chwili myślę:"Niemożliwe! Jaki gładziutki pudding z kaszy manny!". Potem doczytałam, że to budyń ;D Robi piorunujące wrażenie, a w zdjęciach jestem zakochana! Możesz mi zdradzić, jakiego aparatu używasz? Rozważam zakup i radzę się ekspertów ;)
OdpowiedzUsuńNikon D3100 i obiektyw z Zenita (aparat analogowy - dokupiłam sobie przejściówkę, aby go używać w lustrzance) bodajże helios 44-2
UsuńCudowny i jeszcze te czereśnie.. Na pewno uzupełniły jego smak :)
OdpowiedzUsuńJak się słodko pomarszczył :D Z budyniu nie robiłam jeszcze ale sam budyń nie bardzo mi podchodzi więc zostanę przy mannowych :D
OdpowiedzUsuńAle równiutki Ci wyszedł:D
OdpowiedzUsuńAle czereśnie też mam :P
Mmm jak cudnie wygląda <3
OdpowiedzUsuńOstatnio budyń mi ciągle wychodzi za rzadki ;/
Z budyniu? Świetny pomysł! Muszę spróbować :) Czereśnie, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńjak z obrazka ;)
OdpowiedzUsuńIdealne śniadanie na lato, idealne <3
OdpowiedzUsuńurocza kuleczka :)
OdpowiedzUsuńwow, genialny pomysł! <3
OdpowiedzUsuńLubię budyń w takiej formie. Pycha :)
OdpowiedzUsuńUżyłaś mleka roślinnego ;) ?
OdpowiedzUsuń