sobota, 15 czerwca 2013

.324.

~pudding z budyniu waniliowego podany z czereśniami~ 



PRZEPIS /1 porcja/
~opakowanie budyniowego o smaku waniliowym (40g)
~500ml mleka
~cukier wg. zaleceń producenta
~150g czereśni

Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko przestudzić. Miseczkę wyłożyć fiolą spożywczą i przelać do niej budyń. Gdy całkiem ostygnie włożyć na noc do lodówki.
Jak wyjąć pudding? Do miseczki przyłóż talerz i odwróć wszystko o 180*, pudding ładnie wyskoczy na talerzyk :) Teraz tylko zdejmij folię i udekoruj czereśniami. Smacznego!

        


~~~~
 30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader, a co za tym idzie - widgetu obserwatorów. Aby dalej być na bierząco z moimi postami zachęcam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin

Follow on Bloglovin

Wystarczy, że zarejestrujecie się na bloglovin.com i klikniecie na button powyżej. Na swoje konto w bloglovin możecie przenieść też jednym kliknięciem wszystkie inne obserwowane witryny z blogspot'u. Jest to świetne rozwiązanie! 

32 komentarze:

  1. Koniecznie do zrobienia! <3 Wygląda jak panna cotta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Z budyniu jeszcze nie robiłam. Ciekawy pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda przepięknie, budyń waniliowy-mój ulubiony :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyjdź mi z takimi przysmakami skoro się nie dzielisz! :c

    OdpowiedzUsuń
  5. czyli flan, w Hiszpanii coś takiego jedzą na deser :D i ja poproszę!

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja zazdroszczę czereśni. Stęskniłam się za nimi. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. http://zdrowoiwesolo.blogspot.com/2013/06/136.html#comment-form
    'Koleżanka' Paulina chyba zapomniała podlinkować źródła przepisu...uważaj na nią ona się lubi inspirować innymi, niekoniecznie o tym wspominając.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda po prostu jak z bajki!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pudding ze zwykłego budyniu? Zdecydowanie idealny na letnie podwieczorki :D

    OdpowiedzUsuń
  10. kurcze takie zimne śniadanko idealne na teraz :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeden z moich ulubionych deserów z dzieciństwa <3

    OdpowiedzUsuń
  12. też się chyba niedługo skuszę na pudding :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Musiał być pyszny. Wygląda bardzo apetycznie.
    Podaję maila: wika22@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale mi narobiłaś smaka na czereśnie :d Chyba idę do sklepu!

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda idealnie i mam nadzieję, że też tak smakował :P

    OdpowiedzUsuń
  16. nie ma to jak budyń, fajnie ten pudding wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Też chcę czereśnie ! :<
    Czemu nie wpadłam na pomysł z puddingiem z budyniu ?! Przecież uwielbiam jak zastyga i tworzy się kożuszek <3

    OdpowiedzUsuń
  18. Puddingi z budyniu są przepyszne! :D

    OdpowiedzUsuń
  19. W pierwszej chwili myślę:"Niemożliwe! Jaki gładziutki pudding z kaszy manny!". Potem doczytałam, że to budyń ;D Robi piorunujące wrażenie, a w zdjęciach jestem zakochana! Możesz mi zdradzić, jakiego aparatu używasz? Rozważam zakup i radzę się ekspertów ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nikon D3100 i obiektyw z Zenita (aparat analogowy - dokupiłam sobie przejściówkę, aby go używać w lustrzance) bodajże helios 44-2

      Usuń
  20. Cudowny i jeszcze te czereśnie.. Na pewno uzupełniły jego smak :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Jak się słodko pomarszczył :D Z budyniu nie robiłam jeszcze ale sam budyń nie bardzo mi podchodzi więc zostanę przy mannowych :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Ale równiutki Ci wyszedł:D
    Ale czereśnie też mam :P

    OdpowiedzUsuń
  23. Mmm jak cudnie wygląda <3
    Ostatnio budyń mi ciągle wychodzi za rzadki ;/

    OdpowiedzUsuń
  24. Z budyniu? Świetny pomysł! Muszę spróbować :) Czereśnie, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  25. Idealne śniadanie na lato, idealne <3

    OdpowiedzUsuń
  26. Lubię budyń w takiej formie. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Użyłaś mleka roślinnego ;) ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)