Uwielbiam połączenie owsianki i kaszy manny! Kawałki płatków zatopione w kremowym grysiku, boskie zestawienie. Byłam bardzo sceptyczna, ale odkąd spróbowałam, każdą owsiankę czymś zagęszczam. Fajnie sprawdza się też zmielona kasza jaglana, niedługo planuję spróbować domowej mąki z suszonych bananów. :D
dziękuję! :* owsiankę zawsze robię poprzedniego wieczoru, żeby rano nie tracić czasu i móc dłużej celebrować śniadanie :) moje proporcje to: -6 łyżek pł. owsianych (w tym przypadku dałam 5ł. pł. i 1ł. otrębów) -1szkl. wody (do płatków) -1szkl. mleka -dowolne dodatki :) do tej dałam ok.20g kaszy manny i dwie garście mrożonych malin -łyżeczka fruktozy (lub bez, jeśli nie lubisz słodkich owsianek)
Wodę zagotowuję w garnuszki i gdy zacznie wrzeć dodaję płatki (lub płatki + otręby :)). Gotuję dopóki nie wchłoną wody. Później dodaje mleko i gotuję na małym ogniu jeszcze ok. 5 min. Przelewam do miseczki i po ostygnięciu wkładam do lodówki. Rano wyjmuję, przekładam do garnuszka, podgrzewam, dodaję dodatki i zajadam :) Smacznego!
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :) Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim. Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)
Pyszne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńale piękna :)
OdpowiedzUsuńmm to zazdroszczę tej wczorajszej czekolady robionej przez mamę :P
OdpowiedzUsuńa dziś maaalinki, mniam!!
noo Kevin w listopadzie... to ciekawe co na święta dadzą :P
UsuńJak to słodko wygląda *_*
OdpowiedzUsuńSama pysznośći! ;)
OdpowiedzUsuńJa też dzisiaj pierwszy raz jadłam owsianko-mannę :D Baaardzo smaczna, mimo, że wyszła mi totalnie przez przypadek.
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu :)
http://myvegetarianparadise.blogspot.com/
mmm ubóstwiam owsianko mannę *.*
OdpowiedzUsuńGrzaneczki<3
OdpowiedzUsuńowsianko manna jest pycha ! super śniadanie ;d
OdpowiedzUsuńwygląda na dodatek przepysznie :) Po takim pierwszym razie nabrałabym ochotę na częstsze przygotowania :)
OdpowiedzUsuńowsianko-manny jeszcze nie jadłam, za to owsianka zagęszczona mąką owsianą bardzo mi smakowała, a miała pewnie podobną konsystencję. (;
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie owsianki i kaszy manny! Kawałki płatków zatopione w kremowym grysiku, boskie zestawienie. Byłam bardzo sceptyczna, ale odkąd spróbowałam, każdą owsiankę czymś zagęszczam. Fajnie sprawdza się też zmielona kasza jaglana, niedługo planuję spróbować domowej mąki z suszonych bananów. :D
OdpowiedzUsuńzapomniałam już jak smakuje mannoowsianka! musze ją koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuńTwoja miseczka strasznie kusi ^^
Twoje zdjecia i śniadania coraz bardziej mnie zachwycają ;D
OdpowiedzUsuńczas, abym i ja się w końcu skusiła na takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam. A malinki porywam!
OdpowiedzUsuńUkradłaś mi miseczke przyznaj się, nie mogę jej znaleźć :P :)
OdpowiedzUsuńnigdy tak nie jadłam, trzeba spróbować :) pyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi ochoty na maliny, pychaaa ^^
OdpowiedzUsuńMożna prosić jadłospis:)?
OdpowiedzUsuńpierwsze zdjęcie genialne!:) i jestem zachwycona konsystencją tej owsianko-manny no i rzecz jasna malinkami<3
OdpowiedzUsuńjej dziewczyno, jak Ty to robisz, ze Twoje owsianki sa taie wspaniale, podasz przepis dokladny ? prosze :)
OdpowiedzUsuńdziękuję! :*
Usuńowsiankę zawsze robię poprzedniego wieczoru, żeby rano nie tracić czasu i móc dłużej celebrować śniadanie :) moje proporcje to:
-6 łyżek pł. owsianych (w tym przypadku dałam 5ł. pł. i 1ł. otrębów)
-1szkl. wody (do płatków)
-1szkl. mleka
-dowolne dodatki :) do tej dałam ok.20g kaszy manny i dwie garście mrożonych malin
-łyżeczka fruktozy (lub bez, jeśli nie lubisz słodkich owsianek)
Wodę zagotowuję w garnuszki i gdy zacznie wrzeć dodaję płatki (lub płatki + otręby :)). Gotuję dopóki nie wchłoną wody. Później dodaje mleko i gotuję na małym ogniu jeszcze ok. 5 min. Przelewam do miseczki i po ostygnięciu wkładam do lodówki. Rano wyjmuję, przekładam do garnuszka, podgrzewam, dodaję dodatki i zajadam :) Smacznego!