piątek, 24 stycznia 2014

.543. leniwe i kokosowe

~kokosowe* kluski leniwe z mielonego twarogu z truskawkami i jeżynami~
*z mąki kokosowej



Były takie pyszne, a zdjęcia jak na złość nie wyszły >.<

PRZEPIS /1 porcja/
~230g mielonego twarogu
~białko
~40-45g mąki kokosowej
~cukier/stevia

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Rano z ciasta zrobić wałeczek, kroić na kawałki i wrzucać kluski do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować ok. 1-2 minuty od wypłynięcia. Od razy po wyjęciu kluski będą bardzo miękkie i delikatnie, ale potem nieco stwardnieją :)

36 komentarzy:

  1. jak to nie wyszły?! mi się podobają strasznie, choć przyznam że kluski jeszcze bardziej :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się!
      Zdjęcia są naprawdę dobre :) Aaa te kluski *.* Dobrze, że mam tą mąkę w szafce :D *.*

      Usuń
  2. ja tak zawsze mam, że jak coś mi smakuje bardziej niż zwykle i zależy mi na dobrych zdjęciach to.. klapa! ;/ jednak twoje są bardzo dobre! mi się podobają :)
    a te kluski? to musi być genialne w smaku - nie ma innej opcji, trzeba po prostu spróbować! czekam na przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wyszły? Jak dla mnie pysznie i pięknie ukazane :) Takie bielutkie! Widać, że mocno kokosowe i te owoce, obłędne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Te śniadanie musiało bosko smakować
    Podałabyś przepis na takie leniwe ?

    OdpowiedzUsuń
  5. ile dalas mąki i sera? podasz przepis na taka porcje?

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają tak nieskończenie puszyście, że chyba sobie nawet sprawy z tego nie zdajesz! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj tam.
    Weź przestań.
    Ja tu się troszkę muszę napatrzeć, bo mi się to bardzo podoba. Szczególnie owocowe nawiązanie do lata!:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie piękne. Takie idealnie białe. Świetnie kontrastują z czerwonymi owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  9. lecę po twaróg, żeby zrobić leniwe na obiad. koniecznie z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak nie wyszły? Zdjęcia, aż zachwycają! Wspaniale wyglądają z tymi owocami: biel w połączeniu z czerwienią, mmm. Pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. nie wyszły? przecież one wyglądają genialnie! bardzo zimowo, niczym ulepione ze śniegu o.o

    OdpowiedzUsuń
  12. Chyba żartujesz! Jak to nie wyszły? Piękne, śnieżnobiałe, idealne kluseczki!

    OdpowiedzUsuń
  13. Wyszly , wyszly kluseczki piekne ♥

    OdpowiedzUsuń
  14. FANTASTYCZNIE WYGLĄDAJĄ <3
    Cudownie białe! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Gdzie Ci te zdjęcia nie wyszły ? Są zaczepiaste ! :D
    A jaki mają piękny kolorek te kluseczki - ta śnieżna biel z czerwienią owców ! Co za kontrast ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. ale bredzisz, wyglądają fenomenalnie!

    OdpowiedzUsuń
  17. jak nie wyszły, jak wyszły?! :D
    są świeetne ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Właśnie te zdjęcia są jednymi z najlepszych u Ciebie, tak moim skromnym zdaniem :) A kluseczki na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  19. Ślinka cieknie, a ta mąka jest na pierwszym miejscu mojej listy "must have" od kilku miesiecy!
    www.foodandphoneaddicted.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  20. Wyglądają świetnie, delikatnie jak pianki! :D

    OdpowiedzUsuń
  21. o matko, genialne! mistrzu! szkoda, że nie mogę jeść często twarogu :<
    ale zapisuję!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to chyba ma związek z laktozą, ale nie jestem pewna, bo ogólnie krowie mleko i jogurty naturalne mogę jeść :)
      najgorzej z twarogiem i serkiem wiejskim. rewolucje w żołądku mam straszne do tego często mnie po tych produktach boli brzuch :< ale np po domowych drożdżówkach z białym serem nic mi nie było, więc chętnie skusze się na twoje kluchy, bo może kwestia obróbki cieplnej rozwiązuje problem ;)

      Usuń
  22. Cudo! cudo! śnieżnobiałe kluski i krwistoczerowny sos...;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Zdjęcia wyszły wspaniałe! Kluchy z resztą też^^

    OdpowiedzUsuń
  24. Jak dla mnie zdjęcia genialne, zwłaszcza drugie podbiło moje serce :3

    OdpowiedzUsuń
  25. Kocham leniwe kluski <3 Kokosowej wersji jeszcze nie próbowałam, a myślę, że warto.

    Proszę, wpadnij i pomóż mi rozkręcić bloga. Dopiero zaczynam.
    http://morningshappiness.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  26. Jak zdjęcia nie wyszły? Oszalałaś? ;) Wyglądają super i już sobie wyobrażam jak muszą smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  27. palnę Cię w głowe!!!zdjęcia nie wyszły?! te zdjęcia są super zjawiskowe, aż zjadam oczami takie leniwe!!!!!

    *nie dało się bez wykrzykników, przepraszam :D

    OdpowiedzUsuń
  28. Wyglądają naprawdę mega <3 Muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. does bialko mean egg white or protein powder? in each case, how much did you use? (:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. It means egg white :) I use egg white from 1 egg :)

      Usuń
    2. niestety rozpadają się zarówno formując je, jak i nie ma co wypływać bo rozpadają się w wodzie na czynniki pierwsze... pewnie wina mąki.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)