niedziela, 12 stycznia 2014

.531. sernik w innej odsłonie

~serowe suflety z lawendą i miodem lawendowym~




Wczoraj uzupełniłam kilka wpisów:
wtorek / środa / czwartek


PRZEPIS /1 porcja/
~200g mielonego twarogu
~50g jogurtu naturalnego
~jajko
~3/4 łyżeczki lawendy
~łyżka waniliowego/śmietankowego proszku budyniowego
~cukier/stevia do smaku
~szczypta soli i 3 krople soku z cytryny

Białko oddzielić od żółtka. Twaróg wymieszać z jogurtem, żółtkiem, lawendą, proszkiem budyniowym, solą i cukrem/stevią. Białko ubić na sztywną pianę z dodatkiem soku z cytryny, wmieszać delikatnie w masę twarogową. Przełożyć masę do kokilek i piec ok. 40 minut w 180*C. Smacznego! :)

25 komentarzy:

  1. właśnie sobie pomyślałam o tym, że wykorzystać muszę w końcu lawendę, która leży sobie gdzieś w szafce :) do takich serowych sufletów to świetny pomysł! do tego jeszcze ten miód <3

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie dzisiaj też na śniadanie twarogowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. alez one są piekne i wyglądają nieziemsko smakowicie....;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie urocze, jej, musiały smakować wspaniale! ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają genialnie :O
    Takie puszyste, serowe, delikatne.. koniecznie muszę zrobić coś podobnego :D

    OdpowiedzUsuń
  6. nie mogę przestać się w nie wpatrywać, wyglądają genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. polane miodem prezentują się świetnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. lawenda, lawenda, uwielbiam lawendowe smaki!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kusisz ta lawendą, musze ją jakoś zdobyć...
    Wiesz może gdzie można kupić taką suszoną, ale nie przez internet..?

    OdpowiedzUsuń
  10. rozpływam się po prostu, jak one wyglądają! przepis, koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajnie wyglądają tak po opadnięciu z tym miodem w środku :P

    OdpowiedzUsuń
  12. wygląda jak najlepszy sernik świata, a opadł jak rasowy suflet 90% kucharzy tego świata :) o przepis proszę bardzo mocno!

    OdpowiedzUsuń
  13. Te zdjęcia mnie urzekły, musiały być przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Śliczne zdjęcia! Uwielbiam lawendę, wszystko musiało się idealnie skomponować c: I od razu przypomina mi się lawendowa Chorwacja...marzenie c:

    OdpowiedzUsuń
  15. Piękne , uwielbiam klimat Twoich zdjęć .

    OdpowiedzUsuń
  16. Chociaż moim zdaniem robisz bardzo ładne zdjęcia, dzisiaj przeszłaś samą siebie. Ślicznie to sfotografowałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  17. cudowne zdjęcia!! ależ się napatrzeć nie mogę!
    podasz przepis tak przy okazji? :D

    OdpowiedzUsuń
  18. idealnie. i jeszcze ta lawenda! pycha, mniam, biorę!

    OdpowiedzUsuń
  19. Piękne zdjęcia :) a czy ten lawendowy smak nie jest zbyt przytłaczający? Pytamy bo przepis nas zaintrygował, ale obie tolerujemy lawendę w raczej umiarkowanym stopniu ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)