poniedziałek, 7 września 2015

.1073. "krówki" z ciecierzycy

~orzechowe krówki z ciecierzycy podane z malinami~


Szczerze mówiąc obawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt przerósł moje oczekiwania! Smakowały obłędnie! ♥ Podaję Wam przepis i zachecam do wypróbowania :) U mnie na pewno pojawią się jeszcze nie raz i na pewno będę kombinować ze smakami :)
Produkcja keczupu zakończona - efekt = 3kg domowego, pysznego (pikantnego :>) i zdrowego keczupu! Obiecuję przepis :) Sesja zdjęciowa również udana, mimo, że trwała tylko 2h bo zaskoczył nas deszcz, ale mimo wszystko udało się zrobić kilka fajnych ujęć :) Efekty niedługo na FANPAGE i BLOGU, zapraszam :) A jeśli o fotografii mowa to mam też dla Was małe ogłoszenie...Wiecie lub nie wiecie (już wiecie :D) że od niedawna mam nowy sprzęt. W związku z tym żegnam się ze starym Nikonem i rozpoczynam współpracę z nowym ;)

Mam do sprzedania aparat Nikon D3100. Dodatkowo w zestawie jest obiektyw 18-55mm oraz druga bateria, a takze oczywiście instrukcja obsługi i ładowarka do baterii (i oryginalne pudełko). Przebieg aparatu to nieco ponad 60.000. Aparat jest w bardzo dobrym stanie, był użytkowany ostroznie, z szacunkiem dla sprzętu. Nie ma nim żadnych rys. Obiektyw również nie posiada zarysowań itp. W komplecie załączam również dodatkową baterię - nie jest originalną baterią Nikona, ale współpracuje z tym modelem aparatu. Była użyta tylko raz. Zainteresowanych ogłoszeniem proszę o kontakt - wyślę też więcej zdjęć. (mail - anytrami@o2.pl)


PRZEPIS /1 porcja/
~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
~łyżka soku z cytryny
~30g masła orzechowego (u mnie crunchy - polecam, fajnie chrupie! :D)
~2 daktyle (jeśli są suche zalej gorącą wodą na 10-20 minut)
~1-2 łyżki zmielonych płatków owsianych 
~cukier/stevia do posłodzenia do smaku

Wszystkie składniki (oprócz mąki owsianej) miksujemy na gładką masę, dodajemy zmielone płatki owsiane, mieszamy i wykładamy masę do foremki wyłożonej folią spożywczą i ciasno wyrównujemy. Wkładamy całość do lodówki na min. 4h, a najlepiej na całą noc. Rano zdejmujemy folię i kroimy masę na równe kawałki. Smacznego! :)

29 komentarzy:

  1. Oj zjadłabym sobie takie krówki :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Tego jeszcze nie było! Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. AAa, genialne, robię i to koniecznie :D
    Ja robiłam tak ten keczup.., że w końcu zjedliśmy te wszystkie pomidory xd

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz widzę krówki z ciecierzycy (a z ciecierzycy już sporo robiłem xd), ale... kawałków jest nieparzysta ilość - ktoś chyba był głodny :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Oo matko, tego jeszcze nie było! Pewnie te krówki są jak te prawdziwe, najlepsze, kruche :) ej ja bym właściwie Twój aparacik z chęcią przygarnęła, ale osiemnastka w grudniu, no ale... popytam rodziców :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaka cena aparatu?
    M.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Napisz na maila jeśli jesteś zainteresowana :)

      Usuń
  7. a wyglądają lepiej, niż te kupne!

    OdpowiedzUsuń
  8. a za ile? ten aparat? a jaki masz teraz nowy, tak z ciekawosci

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz fotografuję Nikonem D7100 ;)
      Cenna i inne szczegóły - skontaktuj się jeśli jesteś zainteresowana ;)

      Usuń
  9. Piszesz, ze ci krówki przypomniały? Ciekawe ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. zdrowe krówki? zrobię na pewno! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. takie krówki mogę i codziennie robić! palce lizać! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam krówki, więc to musi być pyszne! Skąd ty te pomysły bierzesz?!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja te krówki na pewno u siebie odtworzę! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam Twoje nietypowe przepisy :D W weekend muszę je zrobić ^^

    OdpowiedzUsuń
  15. O kurdę. Tego jeszcze nie było! Do wypróbowania!!! :) i czekam na przepis na ketchup!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale, że z ciecierzycy? :D Biorę w ciemno! ;)
    I czekam na przepis na keczup :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Kurczę, robię bez 2 zdań! :)

    OdpowiedzUsuń
  18. interesujacy przepis, chyba sprobuje :) <3

    OdpowiedzUsuń
  19. o jaaaa ...!!! została chociaż jedna ? !! :D

    OdpowiedzUsuń
  20. W chwili obecnej nie mam ciecierzycy, więc na jutro spróbuję z białą fasolą :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Zdobyłaś mnie! Uwielbiam krówki :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Od dziecka uwielbiam krówki, najbardziej te chrupiące z wierzchu i ciągnące w środku :D Na 100% wykorzystam ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)