poniedziałek, 20 października 2014

.778. nadziane jabłko




PRZEPIS /1 porcja/
~średnie jabłko, ok. 200g
~2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika
~łyżka jogurtu sojowego
~1-2 łyżki dżemu malinowo-brzoskwiniowego (lub innego ulubionego, dobrze żeby był lekko kwaskowaty)

Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy je w środku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem i wypełniamy nim środek jabłka. Na wierzch nakładamy dżem. Wkładamy jabłko do naczynia żaroodpornego/blaszki i zapiekamy ok. 20-30 minut w 180*C. Smacznego! :)

26 komentarzy:

  1. aż się rozmarzyłam! chyba dziś moje jabłko trafi do piekarnika :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zapiekane jabłka <3 !
    Co prawda zamiast dżemu dałabym kaszę kuskus ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jedno małe jabłuszko, a tyle radości :D

    OdpowiedzUsuń
  4. no tak, teraz będziesz kosztować tych dobroci, które dostałaś, a nam będzie tutaj ślinka ciekła ;p i jak to masło orzechowe kokosowe? ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jezu, kocham pieczone jabłka <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje upieczone jabłka nigdy tak ładnie się nie prezentują :D Uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przypomniały mi się dawne czasy, gdy każda wizyta u mojej cioci wiązała się z wielkim wypiekaniem jabłek z wszelkim rodzajem nadzienia... Ależ było pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam pieczone jabłka. z dodatkiem masła musiało smakować bosko!

    OdpowiedzUsuń
  9. zapach musiał być nieziemski.. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obłęd! Musiało cudownie pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń
  11. nie widziałam jeszcze tego masełka, musi smakować obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten dżem + masło orzechowe - to musiało smakować genialnie :)
    uroczy talerzyk !

    OdpowiedzUsuń
  13. Napiszę tylko tyle... wyśmienita kwintesencja jesieni :)

    OdpowiedzUsuń
  14. oooo jak pysznie to wszystko wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Czy można wiedzieć jakie ćwiczenia teraz wykonujesz jeśli chodzi o tzw. dywanowki ?? jakie polecasz ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc to biorę matę i ćwiczę to co mi przyjdzie na myśl, nawet nie chce mi się odpalać filmików. Jedynie jak na moich ulubionych kanałach coś fajnego się pojawi to podpatrzę :) (xhit, blogilates, fitness blender)

      Usuń
  16. Jabłka są bardzo zdrowe i pyszne w smaku.Można je urozmaicać i sporządzać na wiele sposobów.Tutaj jest wykorzystany świetny sposób na to by połączyć smaki i to daje połączenie idealne.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)