poniedziałek, 28 grudnia 2015

.1177. gryczanka

~płatki gryczane na mleku owsianym z tartym jabłkiem (w środku), resztą jabłka, świeżymi daktylami i domowym masłem orzechowym~



Płatki gryczane kupiłam ostatnio z mamą w sklepie ze zdrową żywnością i w sumie nie jestem nimi zachwycona - smakują zupełnie jak kasza gryczana :) A ich konsystencja jest mało-płatkowa - bardziej przypomina właśnie zblendowaną kaszę gryczaną. Za to jeśli chodzi o świeże daktyle to jestem zakochana! ♥ Je polecam z czystym sercem! ♥
Dzisiaj wracamy do rzeczywistości i czas wziąć się za szkolne obowiązki, mimo że do szkoły wracam 4 stycznia...Czekają mnie 3 sprawdziany i nieco pracy domowej... :(

23 komentarze:

  1. nie jestem fanką tych płatków i o dziwo bardziej smakuje mi kasza, nawet ta zblendowana niż one :) w każdym razie, kocham świeże daktyle, które potrafię jeść niemalże codziennie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę koniecznie zrobić dzisiaj masło orzechowe <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Świeże daktyle, masło orzechowe i jestem w niebie!

    OdpowiedzUsuń
  4. To masło idealnie dopełnia całość :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie pasuje do daktyli - polecam :)

      Usuń
  5. Świeżych daktyli nie miałam okazji spróbować, będę musiała je gdzieś upolować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz są w Almie w dobrej cenie :)

      Usuń
  6. Muszę właśnie wreszcie wypróbować tych świeżych daktyli, bo tyle się na nie napatrzyłam i nasłuchałam o nich, a bardzo kuszą <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Do tej pory jadłam gryczankę jedynie na kaszy, z płatków jeszcze nie. Muszę je w końcu kupić i zrobić podobne cudo. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli lubisz smak gryki na pewno Ci posmakują :)

      Usuń
  8. Też nie pałam jakąś szczególną miłością do kaszy gryczanej na słodko, także za płatki się nie zabieram :D Ale daktyle - love <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Daktyle odmienią każde danie :D <3

      Usuń
  9. Też ich nie lubię, są praktycznie bezsmakowe :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na szczęście dodalam do środka jabłko które wszystko uratowało i danie było smaczne :)

      Usuń
  10. daktyle, masło, jabłko <3 często z takimi dodatkami jadam owsianki <3 ale jak tylko dorwe płatki gryczane, wypróbuje to połączenie z nimi :D

    OdpowiedzUsuń
  11. I ja muszę się wziąć za naukę, bo też wracam 4 :/
    Cudownie się to masło rozpuściło <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Daktyle, jabłka i orzechy? Pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Niebo na Ziemi, a raczej w miseczce

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)