piątek, 11 grudnia 2015

.1165. bananowe grubasy

~bananowe placki gryczane z masłem orzechowym Active Primavika~


Pierwsze wegańskie placki które wyszły takie grubaśne! :o Chcęęęę je zjeść...Ale muszę poczekać jeszcze ok. godzinę, bo zaraz idę na badania krwi :( Więc jedynie szybko je usmażyłam, żeby potem zjeść gdy wrócę i lecieć do szkoły. A o badaniu krwi dowiedziałam się wczoraj :( Ponoć do rezonansu magnetycznego muszę wykonać badanie kreatyniny, co wcale mi się nie podoba, bo nienawidzę pobierania krwi... Za to z pozytywnych wiadomości - wczoraj przyszła do mnie super paczka jako nagroda w konkursie kulinarnym w którym niedawno wzięłam udział <3 Mój przepis na 3-składnikowe batoniki orzechowe został wyróżniony i oto co było w paczce *.* (+jeszcze ciasteczka owsiane i jęczmienne, batony proteinowe - te rzeczy nie są wegańskie wiec nie ma ich na zdjeciu :D)

12 komentarzy:

  1. Gratuluję wygranej! ;3
    Pych "grubaski" :D Przetrwaj te badania! ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. O widzisz, też dostałam ostatnio podobną paczkę!

    A te placki mega grube, super!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie grubasy :] Mam nadzieję, że obyło się bez omdlenia. A zawartością paczki bym nie pogardziła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak je zrobiłaś?:O

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Średni dojrzały banan, 60g mąki gryczanej, 1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia + mleko sojowe (odrobina, ciasto ma być gęste). Banana rozgniotłam widelcem, dodałam mąkę i proszek, wymieszałam i dolałam jeszcze troszkę mleka, ponownie wymieszałam i usmazyłam na suchej patelni na małym ogniu z obu stron (pod przykryciem)

      Usuń
  5. Podziwiam Cię za taką silną wolę! Jakbym je usmażyła, jeszcze ułożyła na talerzu z masłem orzechowym to nie powstrzymałabym się przed zjedzeniem :)
    Gratuluję wygranej! No i te niewegańskie ciastka w sumie chętnie przyjmę, hahaha xd

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pyszności dostałaś!
    ale i tak nic nie pobije tych genialnych placków *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Co ja tu widzę, takie idealne placuszki *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. Chyba nigdy nie uda mi się usmażyć takich grubasków :(

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)