czwartek, 9 czerwca 2016

.1241. kolejny pudding

~jagodowy* pudding z kaszy kukurydzianej z sosem z masła z nerkowców**~
*z dodatkiem pasty jagodowej
**masło z nerkowców + odrobina gorącego mleka migdałowego

Pudding po raz kolejny, dzisiaj z kaszy kukurydzianej. Cóż ja poradzę...pogoda po prostu sprzyja puddingom ;)

PRZEPIS /1 PORCJA/
~60g kaszki kukurydzianej
~1 1/2 szklanki mleka roślinnego
~100g pasty jagodowej >>KLIK<<
~sos - łyżka masła z nerkowców >>KLIK<< + ciepłe mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji

W garnuszku zagotować mleko, ciągle mieszając wsypac kaszę i gotować do momentu zgęstnienia, następnie dodać pastę jagodową i wymieszać. Przełożyć kaszę do miseczki i odstawić na noc. Rano wyłożyć pudding na talerzyk i podawać z sosem. Smacznego! :)

12 komentarzy:

  1. Każda część tego dania bardzo mi się podoba - wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziś nie sprzyja, bo słońca nie ma, ale i tak bym zjadła ten pudding :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taki pudding smakuje dobrze w każdą pogodę ;)

      Usuń
  3. Ach to masło <3 Zakochać się idzie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja chcę tę pastę! :) A to masło to mistrz! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale elegancik :D Jestem ciekawa jego smaku :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)