środa, 8 czerwca 2016

.1240. orzechowo nadziany

~pudding z płatków jaglanych z karobem i truskawkami (w środku) nadziany masłem orzechowym i posypany cukrem kokosowym~



Znów - płatki jaglane, truskawki i masło orzechowe. Plus karob i cukier kokosowy tym razem. Ale za to w zupełnie innej wersji! Płatki jaglane to bardzo uniwersalna rzecz :D Dzisiaj również po raz pierwszy jadłam cukier kokosowy, którego od zawsze chciałam spróbować i...przepadłam! :o Jaki on jest pysznyyy! Ma cudny, karmelowy posmak... ♥ Jeśli w nocy będe wyjadać go z opakowania łyżką, to się nie zdziwię haha :D Cukier kokosowy możecie kupić w sklepie bioindygo.pl za jedyne 19zł za 0,5kg! To bardzo dobra cena jak na ten produkt. Dodatkowo jeśli podacie kod rabatowy breakfastofdreams15 otrzymacie go jeszcze taniej! :)

PRZEPIS /1 PORCJA/
~60g płatków jaglanych
~1 1/2 szklanki mleka roślinnego
~łyżka (10g) karobu
~150g truskawek
~łyżka (20g) masła orzechowego bioindygo.pl
~łyżka cukru kokosowego bioindygo.pl (do posypania)

W garnuszku zagotowujemy mleko, następnie wsypujemy płatki i gotujemy do momentu aż wchłoną cały płyn. Dodajemy karob, mieszamy i odstawiamy na ok. 10-15 minut. Truskawki kroimy w kostke i dodajemy do płatków. Połowę masy przekładamy do miseczki, na srodek nakładamy masło orzechowe i przykrywamy pozostałą częścią płatków. Odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego! :)

16 komentarzy:

  1. Jakiego dokladnie uzywasz karobu, ze jest tak ladnie ciemny, wszystkie ktore mialam byly jasnobrazowe, a zawsze kupowalam w eko sklepie z roznych firm, bo karob uwielbiam, ale takiego ciemnego nie jadlam jeszcze ;))) Aga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karob którego użyłam w tym przepisie jest z firmy "Smak Zdrowia", o taki - http://schowekzdrowia.pl/shop/images/thumbnails/karob_SmakZdrowia.JPG

      Usuń
  2. ja tam wolę zdrowe śniadania z truskawkami, choć może być z nimi coraz gorzej - drożej http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/niskie-ceny-skupu-uderzaja-w-producentow-truskawek,130383.html

    OdpowiedzUsuń
  3. O. Fajne. Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. płatki jaglane to u mnie podstawowy składnik od pewnego czasu :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. Śniadanko jak marzenie, tylko nadziane innym masłem, haha. Wiem, uczepiłam się :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Daaaaawno nie jadłam puddingu. Zaczynają się coraz cieplejsze poranki, więc zapewne zacznę wracać do takich lodówkowych śniadań :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)