poniedziałek, 25 maja 2015

.980. tofu-trufle

~kokosowe "trufle" z tofu z granatem i tahini~




Z wczorajszej sesji jestem bardzo zadowolona! Jedna z najlepszych na jakich do tej pory byłam :) Przy okazji poznałam masę fajnych ludzi! A pogoda była dla nas bardzo łaskawa - gdy wyjeżdżaliśmy z Białej padało, ale w Siedlcach całe szczęście nie. Później nawet wyszło słońce i koniec końców pogoda była idealna - światło nie za ostre, wiatru prawie wcale :) Przez ostatnie dwa dni zrobiłam 1100 zdjęć tak więc teraz czeka mnie z nimi sporo zabawy - selekcja, przerabianie...Jeśli ktoś jest ciekawy co napstrykałam tradycyjnie zapraszam na mój fanpage TUTAJ *klik* :)

PRZEPIS /1 porcja/
~300g tofu naturalnego
~30g mąki kokosowej
~cukier/stevia do smaku
~sok z 1/2 cytryny
~50g ziaren granatu

Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nabieramy masę i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy do lodówki na min. 4h (najlepiej na całą noc). Smacznego! :)

22 komentarze:

  1. Świetnie wyglądają te kluski! ;)
    Udanej zabawy ze zdjęciami! ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny talerz :] Te trufle bardzo eleganckie, estetyczne, ładne i w ogóle. Świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na trufle z tofu to bym nie wpadła! Cudowne śniadanie, musiało smakować niebiańsko. Gratuluję sesji. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Podziwiam takich ludzi z pasją! Zawsze chciałam też fotografować, ale chyba jednak to nie dla mnie. Chętnie zobaczę efekt Twoich sesji, więc pędzę na fanpage'a :D

    OdpowiedzUsuń
  5. świetne trufelki, jak najszybciej je zrobię, wyglądają tak apetycznie <3
    a zdjęcia oglądałam, pełen profesjonalizm - super!

    OdpowiedzUsuń
  6. w tych truflach to chyba nawet polubiłabym tofu *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie to musi być dobre! Koniecznie spróbuję <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale genialnie wyglądają! MIAZGA!!!!!! ♥

    OdpowiedzUsuń
  9. Takich trufli to ja jeszcze nie widziałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Tofu i mąka kokosowa - 2 składniki, które mam wielką ochotę wypróbować, a nawet nie pamiętam już kiedy ( o ile w ogóle) gościly w mojej kuchni ;p

    OdpowiedzUsuń
  11. jak uroczo nadziane tym granatem wyglądają :) albo to granat wygląda w nich uroczo ;) w każdym bądź razie wyglądają ładnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam wszelkiego rodzaju śniadaniowe trufle :D
    To dobrze, że mimo wszystko wszystko poszło dobrze :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Wyglądają jak od szefa kuchni, pięknie! Akurat mam w lodówce tofu, więc może wykorzystam je do takich cudeniek. ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Super! Nie jedna cukiernia by Ci ich pozazdrościła :D
    zapraszam:
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  15. i ten dodatek mąki kokosowej świetny!

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda przepysznie. Używasz jakiegoś konkretnego tofu? Myślisz, ze polsojowa się nada czy lepiej jakieś jedwabiste?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Użyłam Solidy, ale Polsoja też może być

      Usuń
  17. Dziękuję za odpowiedź, mam w lodówce zapas polsojowego, więc będzie akurat :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)