czwartek, 23 lipca 2015

.1027. banan dla ochłody

~lody bananowo-karobowe na bazie tofu podane z masłem orzechowym~




PRZEPIS /1 porcja/
~2 duże, dojrzałe banany - ok. 250g po obraniu
~100g BIO tofu naturalnego Polsoja
~łyżeczka karobu

Banany kroimy w kostkę i mrozimy (przez noc lub min. 3h). Następnie banany i tofu miksujemy na gładką masę, dodajemy karob i niedbale mieszamy lody, tak aby powstał efekt "marmurka". Podajemy z ulubionymi dodatkami. Jemy od razu, bo jest gorąco i szybko się topią ;) Smacznego!

23 komentarze:

  1. U mnie dziś efekt ochłody nie jest wcale potrzebny, ale takie lody mogłabym i tak zjeść ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piąteczka za lody bananananowe :D

    OdpowiedzUsuń
  3. nie, wcale a wcale nie wzgardziłabym takimi lodowymi szaleństwami.. tym bardziej, że banalnie proste w wykonaniu! (:

    OdpowiedzUsuń
  4. Klasyka! :D
    http://polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie proste a tak pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dajcie mi wiadro..... Ważne, że zimne i co najważniejsze dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Karobowe,mniam!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Podoba mi się marmurkowy efekt. ;)
    Podgrzewasz to masło orzechowe, że ma taką lejącą się konsystencję? :>

    OdpowiedzUsuń
  9. Koniecznie muszę spróbować wersji lodów z tofu! Wyglądają pysznie :)
    little-mornings.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam te słodko-słodkie lody, ale z masłem orzechowym jeszcze ich nie jadłam. Roztopiłaś trochę to, którego użyłaś do takiej płynnej konsystencji czy to takie home-made ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To kupne, dostałam je nie dawno, nie jest polski ;) Taką ma konsystencję <3

      Usuń
  11. Tak prosto, a tak idealnie! Nic dodać, nic ująć :)

    OdpowiedzUsuń
  12. takie lody to ja rozumiem, teraz mogłabym się co chwilę zajadać :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Akurat dziś chodzi za mną karob - chyba już wiem jak się zaspokoić :D

    http://theplateofblackdog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  14. mmmmm, mogę się wprosić na takie lody? bo mój blender chyba by się spalił :/

    OdpowiedzUsuń
  15. Banan i karob bardzo się lubią, także to musiało byc pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja robiłam kiedyś lody z samego zamrożonego banana- też były dobre :) Chociaż ta wersja jest bogatsza. Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam lody z masłem orzechowym ♥ A bananowe w szczególności!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  18. O jak to pysznie wygląda *.*.*.*.*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)