sobota, 13 czerwca 2015

.997. rabarbalove

~budyń rabarbarowy na mleku owsianym podany z domową granolą malinowo-różaną~


PRZEPIS /1 porcja/
~250g  rabarbaru
~szklanka mleka owsianego (lub innego)
~30g mąki z tapioki BIO Fresano
~cukier/stevia do smaku + łyzeczka cukru z wanilią

Rabarbar kroimy drobno i wrzucamy do garnka małą ilością wody, dusimy do miękkości i do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać (może zostać kilka kawałków w całości). Następnie do garnka dodajemy mleko (2/3 szklanki), słodzidło i zagotowujemy całość. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę i mieszamy. Gdy mleko będzie wrzeć zmniejszamy ogień i ciągle mieszając dodajemy mąkę, gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty. Smacznego! :)

17 komentarzy:

  1. Czekam z niecierpliwością na przepis! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie wczoraj kisiel, u Ciebie dzisiaj budyń-muszę wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. domowa granola to jest to! zawsze mam na nią smaka!

    OdpowiedzUsuń
  4. W takim razie czekam na przepis, bo ten budyń wygląda cudnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. po pierwsze - muszę zrobić tą granolę, a po drugie - fantastyczny budyń - najlepszy sezonowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oh wow, nie wpadłbym na taki budyń. Podziwiam!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. haha, sama miałam dzisiaj robić truskawkowo-rabarbarowy. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. jakie różowe śniadanie ;) w ogóle budyń z rabarbaru? megaaa :-))

    OdpowiedzUsuń
  9. budyń rabarbarowy? wielkie wow

    OdpowiedzUsuń
  10. Aż by się w tej chwili chciało zjeść! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. czy można użyć innej mąki?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)