środa, 3 czerwca 2015

.988. znowu tofu

~bananowy krem z tofu podany z domową granolą malinowo-różaną~



PRZEPIS /1 porcja/
~200g tofu naturalnego
~100g jogurtu sojowego
~średni, dojrzały banan
~sok z 1/2 cytryny
~cukier/stevia do smaku

Tofu z bananem rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny i jogurt i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy do smaku. Schładzamy w lodówce min. 5h, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)

19 komentarzy:

  1. Tofu kremy zdecydowanie u mnie na podium :)
    No i ta granola to jakaś bajka! Można prosić przepis "na oko"?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będzie przepis na chili&sugar za jakiś czas :)

      Usuń
  2. Dla mnie doskonałe. Nic dodać, nic ująć:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kremy z tofu smakują cudownie, a do tego maja genialna konsytencję <3 do tego ta świetna granola! Na przepis czekam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Koniecznie muszę spróbować. Wygląda smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłam czegoś takiego, koniecznie muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda kosmicznie!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Tą granolą pochłonęłabym chyba na raz :D

    OdpowiedzUsuń
  8. ta granola brzmi fantastycznie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Niby nic, takie proste składniki, a wierzę że smakowało pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda świetnie, a smaku się tylko mogę domyślać! No, niedługo się przekonam, bo tofu siedzi schowane :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale pyszności!
    Dodaję do obserwowanych, będę zaglądać. :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)