poniedziałek, 23 maja 2016

.1234. podobny zestaw smaków + what i eat in a day

~ciasto z mąki kokosowej i gryczanej nadziane naturalną pastą słonecznikową, podane z pastą z czarnej jagody~



Znów połączenie pasty słonecznikowej z jagodową...ale jest na prawdę dobre! Polecam Wam ♥
Kilka dni temu na YouTube >>KLIK<< dodałam nowy filmik z serii What I Eat in a Day więc jeśli jeszcze nie widzieliście, zapraszam do obejrzenia! (oglądajcie w HD :)) 


PRZEPIS /1 PORCJA/
~30g mąki kokosowej (użyłam takiej >>KLIK<<)
~30g mąki gryczanej
~łyżeczka nasion chia + 40ml mleka roślinnego
~50-80ml mleka roślinnego
~łyżeczka octu jabłkowego
~3/4 łyżeczki BG proszku do pieczenia

Nasiona chia łączymy z mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut (co jakiś czas mieszając aby nie zrobiły się grudki). W oddzielnym naczyniu łączymy mąki i proszek, dodajemy namoczone chia i ocet i mieszamy, następnie stopniowo, do odpowiedniej konsystencji dodajemy mleko. Połowę masy przekładamy do foremki, na wierzch nakładamy pastę słonecznikową i przykrywamy pozostałą masą. Pieczemy ok. 35 minut w 180*C. Podajemy z pastą z czarnej jagody. Smacznego! :)

10 komentarzy:

  1. Bardzo fajnie wygląda to nadzienie ze środka ;)
    A filmik oczywiście obejrzę wieczorem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta pasta mnie tak intryguje! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Kokos i jagody! Pysznie

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciastko wygląda jakby było nadziane twarożkiem! Ciekawe czy ktoś nie wiedząc, że to jest ta pasta byłby się w stanie nabrać :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O! Na początku nawet o tym nie pomyślałam, a masz racje :) Myśle, że można by serio kogoś nabrać :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)