~waniliowy* tofurnik z domowym kremem czekoladowym z awokado~
*budyń waniliowy + deserek sojowy o smaku waniliowym
PRZEPIS /1 porcja/
~180g tofu naturalnego
~100g waniliowego deserka sojowego
~20g budyniu waniliowego (proszku)
~cukier/stevia do smaku
~sok z 1/2 cytryny (ok. 15ml)
Tofu rozgniatamy widelcem, łączymy z deserkiem, sokiem z cytryny i bledujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki. Przekładamy masę do naczynia do zapiekania i pieczemy ok. 40 minut w 150*C. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim tofurnik do ostudzenia (najlepiej np. na całą noc). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie krem czekoladowy z awokado - PRZEPIS. Smacznego :)
mmmmm koniecznie musze zrobić jakiś tofurnik na święta!
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukam jakiegos podstawowego przepisu na tofurnik :)
OdpowiedzUsuńAle mi zrobiłaś ochotę ma tofurnika, serio, bardzo! I ten krem na wierzchu, tyle kakao <3
OdpowiedzUsuńAle on się cudnie prezentuje! :)
OdpowiedzUsuńWow! Ten tofurnik jest idealny! Chyba nawet sernik mi nigdy taki gładki nie wyszedł :)
OdpowiedzUsuńjakie ładne zdjęcia! wygląda przesmacznie :)
OdpowiedzUsuńPatrząc na zdjęcie można nabawić się ślinotoku :D
OdpowiedzUsuńProsze o przepis.Z gory dziekuje:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do konkursu na moim blogu!