~borówkowy pudding chia na bazie tofu~
Po intensywnym, ale bardzo udanym weekendzie wracam :) W niedzielę byłam Veganmanii i zostałam z mamą w Lublinie jeszcze na poniedziałek. W Veganmanii brałam udział po raz pierwszy (po raz pierwszy też odbywała się w Lublinie :)) i bardzo mi się podobało! Zresztą nie tylko mi, bo mamie również :) Było smacznie i ciekawie, fotorelacja już się robi, bo pstryknęłam parę zdjęć :)
Wczoraj wieczorem też dowiedziałam się, że nie mam dziś pierwszej lekcji, tak więc do szkoły idę dopiero 9.50 ♥ Ale co z tego, skoro i tak siedzę tam do 16.20.. >.< A pogoda taka piękna, że mam ochotę wyskoczyć za okno nudząc się na polskim... :D
PRZEPIS /1 porcja/
~40g nasion chia
~150g tofu naturalnego
~150ml mleka roślinnego (u mnie owsiane)
~100g borówek (użyłam mrozonych które wcześniej rozmroziłam) + 50g do podania
~sok z 1/2 cytryny
~cukier/stevia do smaku
Tofu, borówki, mleko i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy nasiona chia, słodzidło i mieszamy, Wstawiamy do lodówki na minimum 4h, a najlepiej na całą noc. Podajemy z pozostałymi borówkami. Smacznego! :)
Muszę kupić tofu!! mniam!
OdpowiedzUsuńUfff, jak dobrze, że za niedługo już będą świeże borówki! :)
OdpowiedzUsuńVeganmania to genialne wydarzenie! na pewno najadałaś się dużo pysznego jedzenia i miło spędziłaś czas :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę zrobić chia razem z tofu! świetny pomysł :)
Chciałam dziś zrobić pudding chia :P Muszę na dniach przygotować :)
OdpowiedzUsuńIdealne na coraz to gorętsze poranki :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam borówki więc pudding jak najbardziej na tak!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na wykorzystanie tofu, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na połączenie tofu z chia!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńczuję, że całkowicie pokochałabym zawartość tego słoiczka :-)
OdpowiedzUsuńborówkowe szaleństwo :)
OdpowiedzUsuńMa niesamowity kolor, wygląda uroczo w tym słoiczku.
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
perfekcyjnie wygląda, porwałabym ten słoiczek! <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam chia a to wygląda wspaniale (;
OdpowiedzUsuń