~budyń rabarbarowy na mleku owsianym podany z domową granolą malinowo-różaną~
PRZEPIS /1 porcja/
~250g rabarbaru
~szklanka mleka owsianego (lub innego)
~30g mąki z tapioki BIO Fresano
~cukier/stevia do smaku + łyzeczka cukru z wanilią
Rabarbar kroimy drobno i wrzucamy do garnka małą ilością wody, dusimy do miękkości i do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać (może zostać kilka kawałków w całości). Następnie do garnka dodajemy mleko (2/3 szklanki), słodzidło i zagotowujemy całość. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę i mieszamy. Gdy mleko będzie wrzeć zmniejszamy ogień i ciągle mieszając dodajemy mąkę, gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty. Smacznego! :)
Czekam z niecierpliwością na przepis! :D
OdpowiedzUsuńu mnie wczoraj kisiel, u Ciebie dzisiaj budyń-muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńdomowa granola to jest to! zawsze mam na nią smaka!
OdpowiedzUsuńBoziu, cudooo!!!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńteż czekam na przepis! <3
OdpowiedzUsuńW takim razie czekam na przepis, bo ten budyń wygląda cudnie! :)
OdpowiedzUsuńpo pierwsze - muszę zrobić tą granolę, a po drugie - fantastyczny budyń - najlepszy sezonowy smak :)
OdpowiedzUsuńOh wow, nie wpadłbym na taki budyń. Podziwiam!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
haha, sama miałam dzisiaj robić truskawkowo-rabarbarowy. ;)
OdpowiedzUsuńGenialny! :D
OdpowiedzUsuńjakie różowe śniadanie ;) w ogóle budyń z rabarbaru? megaaa :-))
OdpowiedzUsuńbudyń rabarbarowy? wielkie wow
OdpowiedzUsuńAż by się w tej chwili chciało zjeść! :)
OdpowiedzUsuńczy można użyć innej mąki?
OdpowiedzUsuńZiemniaczanej
UsuńTa granola <3
OdpowiedzUsuń