~bananowy krem z tofu podany z domową granolą malinowo-różaną~
PRZEPIS /1 porcja/
~200g tofu naturalnego
~100g jogurtu sojowego
~średni, dojrzały banan
~sok z 1/2 cytryny
~cukier/stevia do smaku
Tofu z bananem rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny i jogurt i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy do smaku. Schładzamy w lodówce min. 5h, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
Tofu kremy zdecydowanie u mnie na podium :)
OdpowiedzUsuńNo i ta granola to jakaś bajka! Można prosić przepis "na oko"?
Będzie przepis na chili&sugar za jakiś czas :)
UsuńDla mnie doskonałe. Nic dodać, nic ująć:)
OdpowiedzUsuńJa chcę to! :DDD
OdpowiedzUsuńPYCHA <3
OdpowiedzUsuńKremy z tofu smakują cudownie, a do tego maja genialna konsytencję <3 do tego ta świetna granola! Na przepis czekam ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować. Wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńAle cudna konsystencja! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam czegoś takiego, koniecznie muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńwygląda kosmicznie!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Tą granolą pochłonęłabym chyba na raz :D
OdpowiedzUsuńta granola brzmi fantastycznie!
OdpowiedzUsuńznowu tofu-znowu pysznie :)
OdpowiedzUsuńNiby nic, takie proste składniki, a wierzę że smakowało pysznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, a smaku się tylko mogę domyślać! No, niedługo się przekonam, bo tofu siedzi schowane :)
OdpowiedzUsuńCHCĘ!!
OdpowiedzUsuńCiekawa kombinacja;)
OdpowiedzUsuńAle pyszności!
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych, będę zaglądać. :-)