~kokosowe "trufle" z tofu z granatem i tahini~
Z wczorajszej sesji jestem bardzo zadowolona! Jedna z najlepszych na jakich do tej pory byłam :) Przy okazji poznałam masę fajnych ludzi! A pogoda była dla nas bardzo łaskawa - gdy wyjeżdżaliśmy z Białej padało, ale w Siedlcach całe szczęście nie. Później nawet wyszło słońce i koniec końców pogoda była idealna - światło nie za ostre, wiatru prawie wcale :) Przez ostatnie dwa dni zrobiłam 1100 zdjęć tak więc teraz czeka mnie z nimi sporo zabawy - selekcja, przerabianie...Jeśli ktoś jest ciekawy co napstrykałam tradycyjnie zapraszam na mój fanpage TUTAJ *klik* :)
PRZEPIS /1 porcja/
~300g tofu naturalnego
~30g mąki kokosowej
~cukier/stevia do smaku
~sok z 1/2 cytryny
~50g ziaren granatu
Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nabieramy masę i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy do lodówki na min. 4h (najlepiej na całą noc). Smacznego! :)
Świetnie wyglądają te kluski! ;)
OdpowiedzUsuńUdanej zabawy ze zdjęciami! ;D
Piękny talerz :] Te trufle bardzo eleganckie, estetyczne, ładne i w ogóle. Świetne :)
OdpowiedzUsuńNa trufle z tofu to bym nie wpadła! Cudowne śniadanie, musiało smakować niebiańsko. Gratuluję sesji. :)
OdpowiedzUsuńPodziwiam takich ludzi z pasją! Zawsze chciałam też fotografować, ale chyba jednak to nie dla mnie. Chętnie zobaczę efekt Twoich sesji, więc pędzę na fanpage'a :D
OdpowiedzUsuńświetne trufelki, jak najszybciej je zrobię, wyglądają tak apetycznie <3
OdpowiedzUsuńa zdjęcia oglądałam, pełen profesjonalizm - super!
w tych truflach to chyba nawet polubiłabym tofu *.*
OdpowiedzUsuńJakie to musi być dobre! Koniecznie spróbuję <3
OdpowiedzUsuńAle genialnie wyglądają! MIAZGA!!!!!! ♥
OdpowiedzUsuńTakich trufli to ja jeszcze nie widziałam! :)
OdpowiedzUsuńAle piękne! :D
OdpowiedzUsuńTofu i mąka kokosowa - 2 składniki, które mam wielką ochotę wypróbować, a nawet nie pamiętam już kiedy ( o ile w ogóle) gościly w mojej kuchni ;p
OdpowiedzUsuńjak uroczo nadziane tym granatem wyglądają :) albo to granat wygląda w nich uroczo ;) w każdym bądź razie wyglądają ładnie :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju śniadaniowe trufle :D
OdpowiedzUsuńTo dobrze, że mimo wszystko wszystko poszło dobrze :D
Wybuchowe bombki ! :D haha !
OdpowiedzUsuńWyglądają jak od szefa kuchni, pięknie! Akurat mam w lodówce tofu, więc może wykorzystam je do takich cudeniek. ;)
OdpowiedzUsuńPolajkowane :)
OdpowiedzUsuńSuper! Nie jedna cukiernia by Ci ich pozazdrościła :D
OdpowiedzUsuńzapraszam:
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
:)
i ten dodatek mąki kokosowej świetny!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Używasz jakiegoś konkretnego tofu? Myślisz, ze polsojowa się nada czy lepiej jakieś jedwabiste?
OdpowiedzUsuńUżyłam Solidy, ale Polsoja też może być
UsuńDziękuję za odpowiedź, mam w lodówce zapas polsojowego, więc będzie akurat :)
OdpowiedzUsuń