~dyniowo-waniliowe budyniowe kluski kładzione na mleku sojowym z cynamonem, figą i wegańskim sosem czekoladowym~
Jaki fajny numerek posta! :))
Ostatnio tyle osób kusiło mnie różnymi kluskami, że musiałam je w końcu zrobić... To moje pierwsze w wegańskiej wersji i były bardzo dobre, jednak muszę jeszcze trochę popracować nad przepisem, żeby były bardziej zwarte...Być może trzeba zrobić jeszcze gęstsze ciasto...Jak dopracuje przepis to na pewno Wam go podam :)
P.S. Zapraszam na konkurs! Szczegóły TUTAJ (KLIK)
P.P.S. Zapraszam też po przepis na wegańską&bezglutenową szarlotkę! Weekend się zbliża - może upieczecie? ;) Przepis - KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej :)
szarlotka wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńTaką szarlotkę to ja bym jadła bez względu na to czy jest tydzień roboczy czy weekend!
OdpowiedzUsuńA na kluski to i ja się chyba skuszę jutro, bo już dłużej nie wytrzymam tak tylko podziwiać wasze! Muszę zrobić własne xD
No to teraz i ja czuję się niejako pod presją takich klusek. Dawno, oj dawno nie jadłam... Pięknie je podałaś (u mnie zazwyczaj wyglądają mało ciekawie). ;)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna mam ochotę na kluski, a po zobaczeniu Twoich już wiem, że nie zrezygnuję z pochłonięcia ich na śniadanie. U mnie też dziś dynia z figą :P
OdpowiedzUsuńAle zjadlabym takie kluseczki!
OdpowiedzUsuńoo.. dyniowe kluseczki? No nie próbowałam jeszcze :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie ;)
Ale mi narobiłas ochoty na takie kluseczki :D
OdpowiedzUsuńCzekam na przepis! :*
OdpowiedzUsuńja właśnie też chcę któregoś razu spróbować w wersji wegańskiej, poczekam więc może na przepis :D bo kuszą <3
OdpowiedzUsuńFajnie, że tak doskonalisz przepisy i podajesz nam już dopracowane :)
OdpowiedzUsuńJa też dziś miałam kluski na mleku - uwielbiam :D
zawsze ciastko na kluski robię bardzo gęste ;) choć i takie mniej zwarte, budyniowate kluski na mleku lubię :) świetnie wyszły i musiały cudownie smakować!
OdpowiedzUsuń