Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze w 100g :
BIAŁKO - 3g
TŁUSZCZ - 1g
WĘGLOWODANY - 32g
Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała o amazake. Dla mnie również ten produkt był nowością i byłam go bardzo ciekawa. Nie wiedziałam czego spodziewać się po smaku... Amazake (wym. Amazaki) to naturalna słodycz wytwarzana od wieków w Japonii z ziaren ryżu, znana głównie pod postacią pysznego, rozgrzewającego, napoju. Japońska kuchnia jest raczej wierna tradycji i najczęściej Amazake serwowane jest w postaci napoju, ale gdy produkt trafił na Zachód bardzo szybko zdobył też inne zastosowania, dzięki czemu możemy dziś delektować się wyjątkowymi deserami w postaci kremowego puddingu. Amazake powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego słodkiego ryżu przy pomocy szczepu bakterii koji (Asperrgillus oryzae) przez ok. 6-10h.
Kaloryczność 100g : 149kcal
Cena : 12,50zł (380g)
Zakupione w : produkt otrzymany w ramach współpracy // biolada.pl
ZAPRASZAM DO SKLEPU biolada.pl GDZIE KUPICIE AMAZAKE RYŻOWE *klik*
A TAKŻE INNE RODZAJE TEGO PUDDINGU:
ORAZ WIELE INNYCH SMACZNYCH EKO PRODUKTÓW :)
no to czekamy na recenzje pozostałych :D co by wiedzieć na które się zdecydować :) Twój number one to ?
OdpowiedzUsuńPróbowałam tylko ryżowego ;)
UsuńJa jestem otwarta na nowe smaki (;D) i bardzo chętnie spróbowałabym takiego produktu :)
OdpowiedzUsuńOj, nawet nie wiem co to jest xd
OdpowiedzUsuń