czwartek, 23 lipca 2015
.1027. banan dla ochłody
PRZEPIS /1 porcja/
~2 duże, dojrzałe banany - ok. 250g po obraniu
~100g BIO tofu naturalnego Polsoja
~łyżeczka karobu
Banany kroimy w kostkę i mrozimy (przez noc lub min. 3h). Następnie banany i tofu miksujemy na gładką masę, dodajemy karob i niedbale mieszamy lody, tak aby powstał efekt "marmurka". Podajemy z ulubionymi dodatkami. Jemy od razu, bo jest gorąco i szybko się topią ;) Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
U mnie dziś efekt ochłody nie jest wcale potrzebny, ale takie lody mogłabym i tak zjeść ;D
OdpowiedzUsuńmniam mniam ile masełka :)
OdpowiedzUsuńPiąteczka za lody bananananowe :D
OdpowiedzUsuńnie, wcale a wcale nie wzgardziłabym takimi lodowymi szaleństwami.. tym bardziej, że banalnie proste w wykonaniu! (:
OdpowiedzUsuńKlasyka! :D
OdpowiedzUsuńhttp://polarois.blogspot.com
Takie proste a tak pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDajcie mi wiadro..... Ważne, że zimne i co najważniejsze dobre :)
OdpowiedzUsuńKarobowe,mniam!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Podoba mi się marmurkowy efekt. ;)
OdpowiedzUsuńPodgrzewasz to masło orzechowe, że ma taką lejącą się konsystencję? :>
Koniecznie muszę spróbować wersji lodów z tofu! Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńlittle-mornings.blogspot.com
Uwielbiam te słodko-słodkie lody, ale z masłem orzechowym jeszcze ich nie jadłam. Roztopiłaś trochę to, którego użyłaś do takiej płynnej konsystencji czy to takie home-made ? :)
OdpowiedzUsuńTo kupne, dostałam je nie dawno, nie jest polski ;) Taką ma konsystencję <3
UsuńTak prosto, a tak idealnie! Nic dodać, nic ująć :)
OdpowiedzUsuńtakie lody to ja rozumiem, teraz mogłabym się co chwilę zajadać :)
OdpowiedzUsuńAkurat dziś chodzi za mną karob - chyba już wiem jak się zaspokoić :D
OdpowiedzUsuńhttp://theplateofblackdog.blogspot.com/
mmmmm, mogę się wprosić na takie lody? bo mój blender chyba by się spalił :/
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńBanan i karob bardzo się lubią, także to musiało byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda jak czekoladka :)
OdpowiedzUsuńJa robiłam kiedyś lody z samego zamrożonego banana- też były dobre :) Chociaż ta wersja jest bogatsza. Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam lody z masłem orzechowym ♥ A bananowe w szczególności!
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
O jak to pysznie wygląda *.*.*.*.*
OdpowiedzUsuń