~kakaowy omlet z dodatkiem babki jajowatej podany z waniliowym jogurtem sojowym i musem z persymony~
PRZEPIS /1 porcja/
~40g mąki - u mnie pół na pół ryżowa i gryczana
~15g łupin babki jajowatej Kuchnie Świata
~10g kakao
~60-80ml mleka roslinnego
~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
~cukier/stevia do smaku
Łączymy mąkę, babkę jajowatą, kakao, cukier/stevię i proszek do pieczenia. Dolewamy mleko i dokładnie łączymy składniki. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wykładamy masę na patelnie i smażymy omlet pod przykryciem z obu stron, na małym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
Gdzie dorwałaś kaki?! ;) u mnie od 2 tygodni nie ma ;(. A omlet ❤️❤️❤️💕💕💕😍😍😍
OdpowiedzUsuńW Lidlu :3
UsuńNie słyszałam nigdy o niej, jakie ma właściwości, jak jajko?
OdpowiedzUsuńŚwietny omlet, aż zatęskniłam za moimi, dziś wyjątkowo kluski kładzione :P
Bardziej jak gluten - poprawia konsystencję potraw :)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNigdy nie słyszałam o babce jajowatej :o
OdpowiedzUsuńA kakaowy omlet to zawsze świetny pomysł na śniadanie! :>
Można ją kupić na sklep.kuchnieswiata.pl :)
UsuńTen mus i jogurt tworzą sietną kompozycję :)
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Razem smakowały bardzo dobrze :)
Usuńjaki grubas wyszedł :D
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Aż się zdziwiłam :) I pyszny był :)
UsuńWidziałam przed chwilą zdjęcie kakaowego omleta w formie tradycyjnej i nabrałam na takowego ochoty. Teraz widzę tego… i nie wiem który lepszy, bo oba równie kusza ;)
OdpowiedzUsuńPolecam omlet z mojego przepisu - jest wegański i bezglutenowy :)
Usuń