~migdałowy* pudding z tapioki z prażonymi migdałami~
*na mleku ryżowo-migdałowym
Wczoraj kuleczki w formie nasion chia, a dzisiaj kuleczki w formie tapioki :) Oba produkty bardzo lubię za ich uniwersalność - można nadać im dowolny smak! :) Dzisiaj proponuję Wam tapiokę w wersji podwójnie migdałowej. Jesli nie wiecie gdzie dostać tapiokę możecie zamówić ją w internecie np. w sklepie Kuchnie Świata >>KLIK<< - ja mam tę tapiokę i polecam ją!
PRZEPIS /1 porcja/
~szklanka mleka migdałowego (u mnie ryżowo-migdałowe)
~szklanka wody
~łyżka syropu klonowego
~20g migdałów
Mleko i wodę zagotować w garnuszku i dodać tapiokę, gotować ok. 30-35 minut aż kuleczki będą przezroczyste i wchłoną płyn (trzeba często mieszać bo tapioka lubi się przypalać!). Pod koniec gotowania dodajemy syrop klonowy (można więcej do smaku). Przekładamy tapiokę do miseczki. Migdały kroimy i podprażamy na suchej patelni, posypujemy nimi tapiokę. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! :)
Mm tapiokę w szafce, ale szkoda, że przygotowanie jej zajmuje tyle czasu...:D
OdpowiedzUsuńWarto poświecić jej ten czas :)
UsuńA ja nadal nie kupiłam tapioki, Twoje śniadanie podbiło moje serducho, wygląda genialnie :D
OdpowiedzUsuńMusisz spróbować tapioki jak najszybciej :)
Usuńpuding wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńBył pyszny :)
UsuńPodwójnie migdałowo, mniam :)
OdpowiedzUsuńKocham migdały <3
UsuńNie pamiętam kiedy ostatnio jadłam migdały! Taki pudding to bym chętnie porwała :D
OdpowiedzUsuńMigdały są pyszne i zdrowe, warto je jeść ;)
Usuńależ świetnie wyglądają i jeszcze te migdały na wierzchu <3 chyba muszę na dniach zrobić jakieś "kuleczki" :D pewnie padnie na chia :)
OdpowiedzUsuńRób rób :)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda tak delikatnie!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Takie też było :)
Usuń