czwartek, 21 stycznia 2016

.1197. ulubione po owsianych

~płatki jaglane na mleku ryżowo-migdałowym z domowym dżemem truskawkowym i sosem z masła z nerkowców~



Jak nie płatki owsiane - to jaglane, czyli moje drugie ulubione <3 A do tego domowy dżem truskawkowy, który również uwielbiam i jako uwieńczenie całości - masło nerkowcowe Primavika w postaci kremowego sosu...Bosko :)
Oceny wystawione, do ferii jeszcze prawie miesiąc, już zaczynam pracować na kolejne półrocze i mam nadzieję, że kilka ocen uda mi się poprawić do końca roku :)


Zapraszam również obejrzenia (koniecznie w HD! :)) kolejnego filmiku
na którym pokazuję Wam moje wegańskie zakupy :)


10 komentarzy:

  1. udanego semestru :)
    a w śniadaniu wszystko przeepyszne! muszę otworzyc swoje masło z nerkowców :D

    OdpowiedzUsuń
  2. JA jednak wolę ryżowe niż jaglane :D

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Też bardzo lubię te płatki. Są niezwykle delikatne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hej, moglabys podac przepis, jak zrobic takie smaczne sniadanie? Nie jadlam jeszcze takich platkow;) a fajnie wygladaja i odmiana od kaszy by byla xd

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cześć :) Oczywiście, oto przepis:
      60g płatków jaglanych
      200ml mleka roślinnego
      100ml wody (lub wiecej mleka, mi się skończyło :D)
      opcjonalnie coś do posłodzenia

      Zagotować mleko z wodą, gdy bedzie wrzeć ciągle mieszając wsypać płatki i gotować na małym ogniu aż wchłoną mleko i będą mieć pożądaną gęstość. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

      Usuń
  5. Uwielbiam to masło z nerkowców! A jaglane płatki też są na drugim miejscu u mnie ;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)