~płatki jaglane na mleku ryżowo-migdałowym z domowym dżemem truskawkowym i sosem z masła z nerkowców~
Jak nie płatki owsiane - to jaglane, czyli moje drugie ulubione <3 A do tego domowy dżem truskawkowy, który również uwielbiam i jako uwieńczenie całości - masło nerkowcowe Primavika w postaci kremowego sosu...Bosko :)
Oceny wystawione, do ferii jeszcze prawie miesiąc, już zaczynam pracować na kolejne półrocze i mam nadzieję, że kilka ocen uda mi się poprawić do końca roku :)
Zapraszam również obejrzenia (koniecznie w HD! :)) kolejnego filmiku
na którym pokazuję Wam moje wegańskie zakupy :)
udanego semestru :)
OdpowiedzUsuńa w śniadaniu wszystko przeepyszne! muszę otworzyc swoje masło z nerkowców :D
Otwieraj i sie zajadaj, bo jest pyszne :)
UsuńJA jednak wolę ryżowe niż jaglane :D
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Ja odwrotnie :D Jaglane > ryżowe :)
UsuńTeż bardzo lubię te płatki. Są niezwykle delikatne :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńHej, moglabys podac przepis, jak zrobic takie smaczne sniadanie? Nie jadlam jeszcze takich platkow;) a fajnie wygladaja i odmiana od kaszy by byla xd
OdpowiedzUsuńCześć :) Oczywiście, oto przepis:
Usuń60g płatków jaglanych
200ml mleka roślinnego
100ml wody (lub wiecej mleka, mi się skończyło :D)
opcjonalnie coś do posłodzenia
Zagotować mleko z wodą, gdy bedzie wrzeć ciągle mieszając wsypać płatki i gotować na małym ogniu aż wchłoną mleko i będą mieć pożądaną gęstość. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Uwielbiam to masło z nerkowców! A jaglane płatki też są na drugim miejscu u mnie ;D
OdpowiedzUsuńNo to piona! :)
Usuń