~podwójnie kokosowy* budyń z domowym dżemem truskawkowym i gorzkimi chocolate chips~
*na mleko ryżowo-kokosowym i z dodatkiem mąki kokosowej
Mój 4-dniowy weekend dobiega końca...Pofolgowałam sobie, więc dzisiaj trzeba się wziąć za nadrobienie zaległości i trochę pouczyć. Do ferii jeszcze prawie miesiąc, ale jakoś dam radę! :)
Tak jak obiecywałam - wczoraj wieczorem pojawił się na YouTube nowy film z serii What I Eat in a Day i serdecznie zapraszam Was do obejrzenia! :) Koniecznie oglądajcie w HD - jakość bez porównania :) Dajcie znać czy filmik Wam się podobał i jeśli tak to subskurybujcie mój kanał >>KLIK<< gdzie znajdziecie wiecej filmików o wegańskiej tematyce :) Niedługo kolejne!
O mniam, skoro kokosowy to musi być pyszny :D
OdpowiedzUsuńTak, był :)
UsuńOj jeezu buudyń!
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Zgadza się :D
UsuńWyobrażam sobie, jak to cudownie musiało smakować :)
OdpowiedzUsuńA filmik obejrzę wieczorem :)
Było pyszne :) Zachecam do obejrzenia :)
UsuńAleż ten budyń musiał być pyszny!
OdpowiedzUsuńBył, był :)
UsuńJeej, kolejny filmik! Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńDziękuję <3
UsuńCzy mogę Cię prosić o przepis?pozdrawiam,Kasia
OdpowiedzUsuńCześć Kasiu, jasne :)
Usuń400ml mleka kokosowego (u mnie ryżowo-kokosowe), takiego niskotłuszczowego z kartonu, nie z puszki
30g mąki ziemniaczanej
czubata łyżka maki kokosowej
Z mleka odlewamy ok pół szklanki i mieszamy w nim mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy, gdy będzie wrzeć zdejmujemy z palnika lub maksymalnie zmniejszamy ogień i dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w pół szklanki mleka intensywnie mieszając. Stawiamy z powrotem na palnik i doprowadzamy budyń do zagotowania, nastepnie przesiewamy mąkę kokosową, krótko mieszamy i przekładamy do miseczki. Smacznego :)
Bardzo dziękuję za przepis:)pozdrowionka,Kasia
Usuń