~jagodowy* pudding z kaszy kukurydzianej z sosem z masła z nerkowców**~
*z dodatkiem pasty jagodowej
**masło z nerkowców + odrobina gorącego mleka migdałowego
Pudding po raz kolejny, dzisiaj z kaszy kukurydzianej. Cóż ja poradzę...pogoda po prostu sprzyja puddingom ;)
PRZEPIS /1 PORCJA/
~60g kaszki kukurydzianej
~1 1/2 szklanki mleka roślinnego
~100g pasty jagodowej >>KLIK<<
~sos - łyżka masła z nerkowców >>KLIK<< + ciepłe mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji
W garnuszku zagotować mleko, ciągle mieszając wsypac kaszę i gotować do momentu zgęstnienia, następnie dodać pastę jagodową i wymieszać. Przełożyć kaszę do miseczki i odstawić na noc. Rano wyłożyć pudding na talerzyk i podawać z sosem. Smacznego! :)
Każda część tego dania bardzo mi się podoba - wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
Usuńdziś nie sprzyja, bo słońca nie ma, ale i tak bym zjadła ten pudding :D
OdpowiedzUsuńTaki pudding smakuje dobrze w każdą pogodę ;)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńAch to masło <3 Zakochać się idzie :)
OdpowiedzUsuńJest pyszne <3
UsuńJa chcę tę pastę! :) A to masło to mistrz! <3
OdpowiedzUsuńZgadzam sie! <3
UsuńAle elegancik :D Jestem ciekawa jego smaku :)
OdpowiedzUsuńPolecam, spróbuj ;)
Usuń