~truskawkowa surowa gryczanka z truskawkami i gorzką czekoladą RAW~
Bardzo dawno nie jadłam gryczanki na surowo, a teraz pogoda jak najbardziej sprzyja śniadaniom na zimno więc postanowiłam przygotować ją dziś na śniadanie :) Przy okazji muszę Wam powiedzieć, że ta czekolada to mistrzostwo! Bardzo długo chciałam jej spróbować i dzięki sklepowi BioIndygo.pl miałam okazję. Wam również bardzo polecam, bo jej smak jest w 100% warty tej ceny :)
PRZEPIS /1 porcja/
~70g kaszy gryczanej niepalonej BioIndygo.pl
~łyżeczka nasion chia
~woda
~150g truskawek + kilka do dekoracji
~łyżka syropu daktylowego/klonowego/inna substancja słodząca do smaku
~czekolada gorzka klasyczna COCOA RAW do podania
Poprzedniego dnia wieczorem kaszę i nasiona chia zalewamy wodą i pozostawiamy na min. 8h. Po upływie tego czasu odlewamy wodę i blendujemy kaszę z chia na gładką masę. Następnie dodajemy truskawki i ponownie blendujemy, dosładzamy do smaku. Przelewamy gryczankę do miseczki, dekorujemy truskawkami i posypujemy posiekaną czekoladą. Smacznego! :)
Póki co upałów nie odczułam i nie zważając na pogodę wolę ciepłe śniadania, ale gryczanka wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńA ja odczuwam je bardzo bardzo ;D
Usuńśliczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńtruskawki i czekolada to boskie połączenie <3
Dziękuję :)
UsuńTak, zgadza sie!
Cudowny kolor!
OdpowiedzUsuńTruskawkowy <3
UsuńWygląda bardzo apetycznie i smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńMmmm ;)
Usuńuwielbiam ją! a najlepiej w tak owocowym, sezonowym wydaniu jak Twoje :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńNigdy nie jadłam kaszy gryczanej na słodko... Trzeba to zmienić ;)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie!
Usuń