czwartek, 23 czerwca 2016

.1247. surowa wróciła

~truskawkowa surowa gryczanka z truskawkami i gorzką czekoladą RAW~




Bardzo dawno nie jadłam gryczanki na surowo, a teraz pogoda jak najbardziej sprzyja śniadaniom na zimno więc postanowiłam przygotować ją dziś na śniadanie :) Przy okazji muszę Wam powiedzieć, że ta czekolada to mistrzostwo! Bardzo długo chciałam jej spróbować i dzięki sklepowi BioIndygo.pl miałam okazję. Wam również bardzo polecam, bo jej smak jest w 100% warty tej ceny :)

PRZEPIS /1 porcja/
~70g kaszy gryczanej niepalonej BioIndygo.pl
~łyżeczka nasion chia
~woda
~150g truskawek + kilka do dekoracji
~łyżka syropu daktylowego/klonowego/inna substancja słodząca do smaku
~czekolada gorzka klasyczna COCOA RAW do podania

Poprzedniego dnia wieczorem kaszę i nasiona chia zalewamy wodą i pozostawiamy na min. 8h. Po upływie tego czasu odlewamy wodę i blendujemy kaszę z chia na gładką masę. Następnie dodajemy truskawki i ponownie blendujemy, dosładzamy do smaku. Przelewamy gryczankę do miseczki, dekorujemy truskawkami i posypujemy posiekaną czekoladą. Smacznego! :)

12 komentarzy:

  1. Póki co upałów nie odczułam i nie zważając na pogodę wolę ciepłe śniadania, ale gryczanka wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczne zdjęcia!
    truskawki i czekolada to boskie połączenie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie i smacznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam ją! a najlepiej w tak owocowym, sezonowym wydaniu jak Twoje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłam kaszy gryczanej na słodko... Trzeba to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Drogi Anonimie, miło byłoby mi poznać Twoje imię, lub chociaż pseudonim.
Wszystkie komentarze są moderowane - te, które uznam, za obrażające mnie lub inne osoby / bezsensowne itp. po prostu nie będą akceptowane :)