~ciasto z mąki kokosowej i gryczanej nadziane naturalną pastą słonecznikową, podane z pastą z czarnej jagody~
Znów połączenie pasty słonecznikowej z jagodową...ale jest na prawdę dobre! Polecam Wam ♥
Kilka dni temu na YouTube >>KLIK<< dodałam nowy filmik z serii What I Eat in a Day więc jeśli jeszcze nie widzieliście, zapraszam do obejrzenia! (oglądajcie w HD :))
PRZEPIS /1 PORCJA/
~30g mąki kokosowej (użyłam takiej >>KLIK<<)
~30g mąki gryczanej
~łyżeczka nasion chia + 40ml mleka roślinnego
~50-80ml mleka roślinnego
~łyżeczka octu jabłkowego
~3/4 łyżeczki BG proszku do pieczenia
Nasiona chia łączymy z mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut (co jakiś czas mieszając aby nie zrobiły się grudki). W oddzielnym naczyniu łączymy mąki i proszek, dodajemy namoczone chia i ocet i mieszamy, następnie stopniowo, do odpowiedniej konsystencji dodajemy mleko. Połowę masy przekładamy do foremki, na wierzch nakładamy pastę słonecznikową i przykrywamy pozostałą masą. Pieczemy ok. 35 minut w 180*C. Podajemy z pastą z czarnej jagody. Smacznego! :)
Bardzo fajnie wygląda to nadzienie ze środka ;)
OdpowiedzUsuńA filmik oczywiście obejrzę wieczorem ;)
Dziękuję :)
Usuńale musiało być pyszne <3
OdpowiedzUsuńByło! :)
UsuńTa pasta mnie tak intryguje! <3
OdpowiedzUsuńSpróbuj jej <3
UsuńKokos i jagody! Pysznie
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Uwielbiam to połączenie :)
UsuńCiastko wygląda jakby było nadziane twarożkiem! Ciekawe czy ktoś nie wiedząc, że to jest ta pasta byłby się w stanie nabrać :D
OdpowiedzUsuńO! Na początku nawet o tym nie pomyślałam, a masz racje :) Myśle, że można by serio kogoś nabrać :)
Usuń