~kokosowy krem z tofu* z domowym dżemem truskawkowym i prażonymi wiórkami kokosowymi~
*z dodatkiem "śmietanki' kokosowej
Dziękuję za wszystkie kciuki w piątek! Chyba mocno trzymaliście, bo...udało mi się! Zajęlam 3 miejsce w eliminacjach okręgowych i jadę na finał ogólnopolski już za miesiąc! :o Zupełnie nie byłam na to przygotowana i teraz trochę się stresuję...Zaczęło się od tego, że z marszu, bez żadnego przygotowania poszłam na etap szkolny, o którym dowiedziałam się lekcję wcześniej, potem przeszłam do drugiego etapu, potem trzeciego i teraz finał...W sumie byłoby super zająć jakieś miejsce - nagrody są tego warte, a w dodatku bylabym zwolniona z egzaminu zawodowego! Chyba zamiast lektur będę teraz czytać książki o zywieniu i rozwiązywać testy! :D
P.S. Chcielibyście spróbować potrawy przygotowanej przeze mnie? ;) Jeśli tak to...w sobotę będziecie mieć do tego okazję! Jak pewnie wiecie, dzisiaj rusza VIII Tydzień Weganizmu 24-30.04.2016. W sobotę odbędą się Kulinarne Potyczki Bloggerów, na które zostałam zaproszona przez Stowarzyszenie Empatia i zaproszenie oczywiście przyjęłam :) Tak wiec serdecznie zapraszam Was w sobotę - 30 kwietnia do Centrum Paca w Warszawie i licze na Wasze wsparcie ♥ Do zobaczenia (mam nadzieję)! :)
Gratuluję :)
OdpowiedzUsuńA ten krem to istna magia !!
Dziękuję :)
UsuńZgadza się - smakował magicznie ;)
same sukcesy!! gratuluję i cieszę się razem z Tobą :))
OdpowiedzUsuńDziękuję!! <3
UsuńGratuluję! Na Tygodniu Wege się jednak nie pojawię, bo mam pociąg do domu w tych godzinach, ale i tak mam nadzieję, że i tu ci się powiedzie i będzie pysznie :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że Cię nie było ;(
UsuńDajesz Martyna! Jesteś mega zdolną i utalentowaną dziewczyną! Aż żałuję, że nie będe w Warszawie w ten weekend. Ale na pewno będę trzymać mocno kciuki! :D
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana <3
UsuńWygląda całkiem fajnie!
OdpowiedzUsuńI gratuluję! :) nathaliecooks
nataliakupczak.blogspot.com
Dziękuję :)
UsuńBardzo mocno gratuluje;-). Krem wyglada oblednie. Prosze o przepis:-P.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPrzepis:
250g tofu naturalnego
sok z 1/2 cytryny
50ml mleka roślinnego
2 łyżki śmietanki kokosowej (gęsta część mleka kokosowego z puszki)
2-3 łyżki erytrolu lub innej subst. słodzącej
Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Schładzamy w lodówce przez min. 3h, najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
To gratuluję, super sprawa! :D Szkoda, że nie mogę być w Warszawie, bo na pewno bym przyszedł c:
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Dziękuję :) Może następnym razem uda Ci sie wpaść :D
UsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńGratuluję! :)
OdpowiedzUsuńKremy z tofu są przepyszne :D
Dzięki :)
UsuńTo prawda - uwielbiam je <3