~jaglany krem kakaowy z bananem i tahini~
PRZEPIS /1 porcja/
~65g kaszy jaglanej
~1 1/2 szklanki mleka sojowego
~szczypta soli
~cukier/stevia do smaku
~15g kakao
~banan i tahini do podania
Kaszę przepłukać zimną, a potem gorącą wodą. Mleko zagotować i wsypać kaszę, gotować ok. 20-30 minut od czasu do czasu mieszając. Zostawić na noc. Rano zmiksować na gładką masą (można dodać kilka łyżek mleka/wody), dodać kakao, cukier lub stevię i wymieszać. Przełożyć do miseczki i udekorować plasterkami banana i tahini. Smacznego! :)
Ten krem wygląda strasznie kremowo i delikatnie. Fajnie też go podałaś :)
OdpowiedzUsuńwygląda wręcz idealnie! kremy takie to uwielbiam, a ty jeszcze tak smacznie go podałaś <3 gęsty!! :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia :*
pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńjaglane kremy należą do najlepszych! :)
OdpowiedzUsuńmogłabyś podac przepis na ten krem ?:)
OdpowiedzUsuńTwoje śniadania to prawdziwy foodporn! nie dość że przepięknie sfotografowane to jeszcze wywołują u mnie burczenie brzucha i ślinotok :D
OdpowiedzUsuńkakao, banan i tahini to zgrany duet. i muszę przyznać, że tahini jest fotogeniczne ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie gotuję jaglankę ale na obiad heh :D
OdpowiedzUsuńkrem wygląda przepysznie.
można prosić o przepis? :)
OdpowiedzUsuńMi zawsze te jaglane kremy wychodzą strasznie gęste :D
OdpowiedzUsuńAle gęste cudo
OdpowiedzUsuńWow! Co za boski kolor ;)
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie i jaki gęsty *.*
OdpowiedzUsuńPodasz przepis? :)
uwielbiam krem z jaglanki <3
OdpowiedzUsuńMiska pełna słodyczy ! :3
OdpowiedzUsuńjaki kremowy!
OdpowiedzUsuńcuudo *-*
heh, wygląda jakby był zapiekany
OdpowiedzUsuńUwielbiam po prostu <3
OdpowiedzUsuńMożna prosić o przepis?
OdpowiedzUsuńRobiłam podobny niedawno - był cudowny. Idealnie gęsty i kremowy :) Zakochałam się w jaglanych kremach :D Twój wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuń